Importator si distribuitor de accesorii auto

Din dorinta de a cumpara produse cat mai ieftin, mi-am pus de multe ori intrebarea, care sunt mecanismele economiei prin care functioneaza. Pentru a vedea acest mecanism, cea mai usoara metoda este sa urmarim produsul de la producator pana la clientul final.

Ca sa avem si un produs sau o familie de produse si pentru ca majoritatea dintre noi avem masini, vom alege ca produs accesorii auto.

Primul pas este productia de accesorii auto care poate fi impartita in mai multe etape, productia de materie prima, productia de componente si asamblarea componentelor deja executate. Dupa terminarea si finalizarea produselor, in cazul nostru de accesorii auto, urmeaza ambalarea bucata cu bucata si comercializarea acestora.

Din acest moment putem spune ca produsul finit devine marfa. Putem spune ca pretul produselor aici sunt cele mai mici in tot parcursul drumului pana la cumparator.

In majoritatea cazurilor dupa finalizarea si ambalarea produselor de accesorii auto, ele vor fi stocate in depozite de unde vor fi ridicate de firme de distributie. In cazul in care produsele sunt de productie straina, putem vorbi si despre importator accesorii auto, firma care importa produsele de origine straina si le aduce in tara. Aici din nou sunt depozitate pana la distributia zonala sau chiar finala a produselor accesorii auto.

Un importator si distribuitor accesorii auto face investitii mari in produsele importate, de aceea primeste in general mari reduceri la preturile de cumparare si preturile lor sunt foarte bune in comparatie cu magazinele de la  coltul strazi. Totodata o firma distribuitoare de accesorii auto nu pune accent pe vanzarile directe, se ocupa de crearea unei retele de magazine pe care le alimenteaza cu produse, astfel avand vanzari constante.

Un distribuitor accesorii auto scapa de preturile mari la cheltuieli, chirii, salarile vanzatorilor etc. In locul acestora investeste in parcurile de masini cu ajutorul carora face distributia produselor, in cazul nostru de accesorii auto, si in salarile agentilor comerciali. Agentii comerciali in general sunt platiti in urma vanzarilor efectuate, de aceea sunt foarte motivati in dezvoltarea pietei de distributie accesorii auto, astfel acest tip de firma are o continua crestere si dezvoltare.

Ajungand produsul la magazinul de accesorii auto din orasul nostru, se mai adauga o suma la pretul produsului, pana la urma toata lumea trebuie sa traiasca din ceva. Totusi cumparatorul este absolut normal indignat cand afla ca pretul produsului de la producator pana la magazin a crescut cu 40-60%, deoarece fiecare intermediar isi pune comisionul la vanzarea produsului.

Ca solutie la aceasta problema multe firme importatoare si distribuitoare au ales sa ofere si posibilitatea de vanzare directa la unele produse de accesorii auto, mai ales daca este vorba de comenzi foarte mari din partea unor firme. Aceste produse pot fi comandate telefonic, iar produsele transportate prin curierat rapid cu plata la livrare.

autoechipat.ro
Articolul precedent
Cum sa beneficiezi de asigurari RCA ieftine
Articolul următor
Municipiul Iasi este un oras plin de viata
pni.ro
Meniu