Inchiriati casa de vacanta in Bulgaria!

Patrimoniul Bulgariei este in stransa legatura cu cele sase perioade diferite ale istoriei sale – tracice, colonizarea greaca, romana si bizantina, Regatul primul si al doilea al Bulgariei, Turca. Turistii care vin in vacanta in Bulgaria viziteaza ruinele antice ale oraselor, templelor, bisericilor si manastirilor, cladiri vechi, muzee si monumente. Ei intra in contact cu oamenii de stiinta locali si ghiduri profesionale, care le dau mai multe informatii detaliate si arata artefacte interesante si unice in toata tara.

Unii dintre ei vin sa viziteze doar un singur obiect special iar altii pornesc un tur pentru a cunoaste mai bine viata si cultura din Balcani. Urmele Tracilor sunt lasate in morminte, sanctuare, temple, ruine ale oraselor, monede, bijuterii. Unele dintre cele mai populare dintre ele sunt in Valea Regilor  de la Kazanlak cu mormintele sale, sanctuarele de la Tatoul, Starosel, Begliktash de Primorsko, mormintele din Pomorie, Sinemoretz, Strandzha de munte, Rider Madara. Perioada greaca este simbolizata de colonii antice de pe coasta Marii Negre a oraselor moderne precum si a oraselor din Balchik, Kavarna, Varna, Obzor, Nessebar, Sozopol, Achtopol. Patrimoniul lor se poate vedea in muzeele locale, iar daca doriti sa ajungeti in aceste zone cel mai bine ar fi sa cautati hoteluri Obzor pentru a va caza.

Perioada romana si bizantina ne-a lasat cetati, drumuri si bai termale pe langa drumuri si izvoare de apa, in Sofia, Plovdiv. Bulgarii vechi si slavii au lasat mostenire mai apoi altor oameni si au trait pe teritoriul Bulgariei. Puteti recunoaste patrimoniul lor, in toponime, cetati, biserici, manastiri, cladiri, orase, poduri, literatura de specialitate. Cele mai vizitate sunt Veliko Tarnovo, Plovdiv, Batchkovo, Manastirea Rila. Alte locatii vizitate mai ales de localnici sunt Rozhensky, Besarbovski, Manastirile Ivanovo si Melnik, cetatile Baba Vida, Tcherven, capitalele vechi Pliska si Preslav.

Noua istorie va ofera posibilitatea de a cunoaste Bulgaria moderna. Unele dintre locurile de interes sunt inca populare ca de exemplu Palatul ultimilor regi – Ferdinand si Boris – Vrania, respectiv Evksinograd, resedintele socialismului de elita in Primorsko, Sliven, in munti, dar si vechi cladiri frumoase si case de scriitori celebri, oameni de stiinta, politicieni.

Insa in afara acestor minunate locuri culturale si traditionale puteti daca doriti doar sa va relaxati intr-o statiune pe litoral, asa incat va recomandam sa cautati ultimele oferte last minute Obzor disponibile in aceasta perioada la agentiile de turism. Va dorim concediu placut!

autoechipat.ro
Articolul precedent
Eforie Nord starneste si in 2012 admiratia turistilor
Articolul următor
Cazare la Vama Veche
pni.ro
Meniu