Inovatii la oglinda retrovizoare

Oglinda retrovizoare este una dintre cele mai importante piese auto din categoria de accesorii auto, si probabil si cea mai predispusa sa fie deteriorata. Oglinda retrovizoare are rolul de a asigura vizibilitatea pe portiunile de drum, care in mod normal nu sunt vizibile pentru conducatorul auto.

Datorita tehnologiei avansate in domeniul de accesorii auto, putem gasi foarte multe tipuri de oglinzi retrovizoare si cu diverse functii suplimentare sau mecanisme incorporate. Incepand de la oglinda retrovizoare simpla cu reglare din mana, pana la oglinzi retrovizoare cu dezaburire sau reglare din interiorul masinii.

Bineinteles ca oglinzile retrovizoare reglabile din interiorul masinii sau al autocamionului pot ajunge la niste preturi piperate in comparatie cu oglinda retrovizoara simpla, si multi considera ca aceste imbunatatiri practic sunt niste mofturi, totusi din ce in ce mai multe autoturisme apar inca din fabricatie cu astfel de oglinzi retrovizoare ajustabile din panoul de control din partea soferului.

Nu demult am citit despre o inovatie care a fost utilizata la autocamioane cu remorca, si anume oglinda retrovizoare care se ajusteaza automat in functie de pozitia volanului. Ideea a venit de la faptul ca la autovehiculele lungi, in timpul manevrelor de multe ori nu se vede numai o parte a remorcii, aparand unghiuri moarte in spatele autocamionului, ceea ce poate fi destul de periculos.

Pentru a elimina aceste unghiuri moarte si pentru a vedea in oglinda retrovizoare toata remorca, s-a creat o oglinda retrovizoare care in timpul manevrelor, cum ar fi luarea unei curbe se va ajusta automat dupa pozitia volanului, pentru a oferi vedere pe toata suprafata remorcii.

O alta inovatie importanta este crearea de oglinzi retrovizoare cu dezaburire prin adaugarea de elemente de incalzire a sticlei pentru a le mentine clare si uscate, fara aburi sau gheata. Prin utilizarea de oglinda retrovizoare cu dezaburire, soferul isi asigura o vizibilitate mai buna.

Datorita faptului ca oglinzile retrovizoare sunt elementele cele mai vizibile din fata si spate, unele fabrici de automobile le-au echipat cu mici lampi de semnalizare, care datorita vizibilitatii sunt foarte utile in semnalizarea intentiilor de conducere.

Ultima inovatie despre care doresc sa vorbesc, sunt oglinzile retrovizoare digitale. Aceste oglinzi retrovizoare nu sunt altceva decat un display color montat in autoturism legat la o camera mica care arata drumul din partea din spate a autoturismului. Aceasta tehnologie poate fi vazuta in majoritatea cazurilor la masinile de raliuri unde vederea clara este indispensabila pentru a executa manevrele la o viteza foarte mare.

Aceasta oglinda retrovizoare digitala ofera o imagine foarte clara despre ce se intampla in spatele autoturismului si protejeaza soferul de luminile reflectoarelor cellorlalti participanti la trafic.

Rolul acestor inovatii la oglinda retrovizoare este de a imbunatati acest accesoriu simplu dar important. Daca doriti sa aflati mai multe informatii sau sa cumparati oglinzi retrovizoare de calitate vizitati siteul nostru strenger.ro

autoechipat.ro
Articolul precedent
Care este momentul tau preferat in istoria modei?
Articolul următor
Rochitele de fetite – la ce sa fiti atente cand le cumparati
pni.ro
Meniu