Inregistrarea marcii pentru siguranta proprietatii industriale

Siguranta unei afaceri consta intr-o serie de lucruri si decizii pe care antreprenorul le ia mai devreme sau mai tarziu pentru firma sa, in functie atat de nivelul la care a ajuns, etapa de dezvoltare a firmei, dar si nevoia de siguranta pe care o simte orice antreprenor. Inregistrarea marcii este una din aceste decizii, care protejeaza o afacere indiferent de dimensiuni ori vechime in piata de desfacere.

Inregistrarea marcii inseamna pentru o firma obtinerea dreptului exclusiv de utilizare a marcii, apreciere si incredere sporita din partea clientilor si potentialilor clienti, exercitarea unor drepturi de influenta asupra pietei, obtinerea mijloacelor legale de aparare in cazul in care copierii ori contrafacerii, identificare usoara a produselor si/sau serviciilor de catre clienti, furnizori, parteneri etc., protejarea investitiilor in afacere, impunerea pe piata de desfacere a unui climat responsabil si cinstit.

Inregistrarea unei marci se face in mai multe etape, chiar daca derularea activitatilor nu solicita mult efort, este totusi de o perioada de asteptare de cateva luni. Acest lucru se intampla din cauza faptului ca exista o perioada de doua luni in care persoanele fizice ori juridice se pot opune inregistrarii marcii, in care marca este mult prea asemanatoare ori identica cu una deja inregistrata. Opozitiile sunt verificate de o comisie de examinare, iar in functie de raspunsul acestora se pot intreprinde urmatoarele activitati pentru inregistrarea marcii.

Pentru a va fi mai usor cu toate aceste lucruri, o solutie este sa apelati la specialistii in proprietate industriala. Acestia va vor putea ajuta sa obtineti rezultate optime in functie de ceea ce aveti nevoie. Pentru siguranta proprietatii industriale, cel mai bine este sa faceti o monitorizare constanta a noilor cereri de inregistrare marci. In felul aceste veti putea detecta din timp orice noua marca ce se doreste a fi inregistrata si care contine elemente mult prea asemanatoare ori este chiar identica.

autoechipat.ro
Articolul precedent
Anunturi gratuite pentru cumparatori – cum se procedeaza
Articolul următor
Sediu social pentru infiintarea rapida a firmei
pni.ro
Meniu