Inregistrarea marcilor internationale

O marca inregistrata inseamna, printre altele, o afacere sigura, inseamna crearea unui brand sigur. Nu poti porni la drum cu afacerea ta, fara ca marca  pe care aceasta o defineste, sa nu fie inregistrata. Daca iti promovezi marca fara ca aceasta sa fie protejata de lege, risti ca altcineva sa se foloseasca de ea, ba chiar sa o inregistreze inaintea ta, beneficiind de eforturile tale. Pentru a fi acoperit si pentru a te bucura de succesul muncii tale in mod real, trebuie sa lucrezi ca la carte, si sa-ti protejezi produsele, brandul. Trebuie sa-ti inregistrezi marca, iar acesta se face la OSIM – Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci.

In momentul in care ti-ai propus sa-ti inregistrezi marca, trebuie sa te hotarasti cum o inregistrezi. Exista marci nationale, marci internationale si marci comunitare. Modul de inregistrare il decizi in functie de ceea ce prestezi si de cat de ampla va fi afacerea ta. In cazul in care doresti sau ai atins deja o extindere mare, este clar ca marca ta trebuie sa fie inregistrata international. Dar ce inseamna o marca inregistrata international?

Marca internationala

Marca inregistrata international inseamna marca inregistrata conform Sistemului Madrid. Sistemul Madrid cuprinde peste 70 de tari. Adica, marca ta va fi inregistrata si, deci, protejata in toate cele 70 de tari membre. Procedeul de inregistrare este acelasi ca si pentru marca inregistrata national sau comunitar: depunerea unei cereri la OSIM si plata unor taxe de inscriere.

Aprobarea unei cereri de inregistrare a unei marci internationale dureaza mai mult decat in cazul celorlaltor tipuri de inregistrari, 12-18 luni si, in cazul aprobarii cererii, marca inregistrata astfel va fi protejata pe o perioada de 10 ani. Dupa finalizarea acestui interval, se poate depune o cerere de reinnoire a marcii inregistrate. De asemenea, trebuie achitate din nou taxele de inregistrare. Cererea se poate depune inainte ca perioada celor 10 ani de inregistrare sa expire. In cazul in care cererea va fi aprobata, vei primi raspunsul in doar cateva luni de zile.

Exista insa, situatii in care cererea este respinsa si, in aceste cazuri, procesul necesita un timp mult mai indelungat pentru solutionarea cererii sau a eventualelor contestatii ce pot fi depuse in irma respingerii cererii.

Pentru a scapa de astfel de situatii si pentru a profita de timpul tau la maxim, este recomandat sa apelati la ajutorul unui specialist. De obicei, avocat care se ocupa cu inregistrarea marcilor, sau un specialist in protejarea proprietatii intelectuale si industriale. Acesta cunoaste toate etapele, toate problemele si modul lor de abordare si rezolvare. Un avocat specializat in inregistrarea marcilor va va ajuta sa va protejati afacerea. Mult succes!

autoechipat.ro
Articolul precedent
Instalator Bucuresti se ocupa de cablarea audio a locuintei
Articolul următor
Piese si accesorii auto suplimentare
pni.ro
Meniu