Intrebari frecvente despre pierderea auzului

1. Cat de comuna este pierderea auzului?
Aceasta afectiune este una destul de frecventa intalnita atat la batrani dar din ce in ce mai mult si la tinerii care se expun la medii zgomotoase frecvent si pentru perioade indelungate de timp. Cea mai frecventa cauza a pierderii auzului este expunerea la sunete puternice, de ceea ea poate afecta persoane de toate varstele, chiar daca batranii sunt in general cei mai afectati.

2. Ce e de facut daca imi pierd auzul?
In primul rand trebuie sa te duci la medicul specialist pentru o consultatie. Acesta iti va putea spune care este cauza problemei, cat de avansat este si daca este sau nu recuperabil. In cazul in care pierderea auzului este temporara, te poti astepta ca intr-o perioada de timp totul sa revina la normal fara sa iti faci probleme. Tot medicul specialist este cel care iti recomanda daca sa porti sau nu aparat auditiv. Daca medicul recomanda acest lucru, nu ignora, daca nu actionezi imediat, este posibil ca in timp problema sa se agraveze si fie sa iti pierzi auzul total sau dintr-o problema temporara sa devina una permanenta.

3. Cum functioneaza aparatele auditive?
Functia de baza a unui aparat auditiv este aceea ce amplifica sunetele pentru cei cu deficiente de auz. Bineinteles, tehnologia aparuta inseamna mai multa claritate si sunete apropiate de realitate. In principiu orice gama de aparate auditive au: un microfon care inregistreaza sunetul exterior, un amplificator, un receiver care transforma impulsurile electrice in sunete si o baterie.

4. Aparatul auditiv imi poate afecta auzul?
Nu si daca il folosesti corespunzator. Setat la nivelul la care ti-a fost recomandat de medic, aparatul auditiv nu face altceva decat sa te ajute sa duci o viata cat mai normala, avand aceasta problema.

autoechipat.ro
Articolul precedent
Eficienta utilizarii lanterne cu LED
Articolul următor
Marc Jacobs recunoaste ca are emotii
pni.ro
Meniu