Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Este practic imposibi sa nu vezi, cel putin in anotimpul cald, oriune ai merge, una dintre cele mai importante plante din domeniul medical, prezente si in Romania, Coada soricelului. Planta are niste flori albe, parfumate, cu niste frunze fine si verzi. Coada soricelului si papadia sunt plantele cele mai folosite in scopuri medicale, din randul celor care cresc pe teritoriul tarii noastre. Ele nu sunt folosite de curand in scopuri medicale, existant numeroase dovezi despre folosirea lor inca de pe vremea dacilor, atat pentru tratarea unor afectiuni, cat si in scopuri ritualice.

In linii mari, planta Coada soricelului, asa cum o stim, se foloseste in diverse scopuri, cele mai importante fiind:

  • Cicatrizant, pentru diverse afectiuni sau dupa extractii dentare
  • Dezintoxicarea organismului
  • Impotriva sindromului colonului iritabil
  • Impotriva hemoroizilor
  • Inchiderea rapida a ranilor

Planta se intalneste din fericire pe intregul cuprins al  tarii noastre, din zonele de ses pana in zonele montane inalte, fiind o planta ce adora soarele, fiind si foarte rezistenta la inghet. O gasim prin cele mai variate locuri, pe langa rauri, pe pajisti, in fanete, pe marginile de drum, culesul fiind bine a se face in miezul zilei, cand prezinta cea mai mare cantitate de uleiuri volatile.

Tratamente interne cu produse pe baza de Coada soricelului: hepatita, colecistita, indigestie, dischinezie biliara, amenoree, acnee, sensibilitate la infectii.

Insa planta este cel mai utilizata extern in diverse afectiuni ale pielii: rani deschise (aici recomandam spunem noi cel mai bun produs pe baza acestei plante, anume Aloe First. Contine pe langa Coada soricelului, extracte de alte 10 plante medicinale, dar are la baza celebrul gel stabilizat de aloe vera, cu proprietatile sale binecunoscute. Aloe First este ca o trusa de prim-ajutor indicata in special in cazul acciedentelor casnice minore).

Alte intrebuintari sunt: alergie cutanata, arsuri de orice fel, candida vaginala, etc… Un studiu romanesc efectuat in anul 1988 a scos la iveala faptul ca baile in care s-au folosit extracte de Coada soricelului pot ajuta la reducerea nivelului transpiratiei, asadar pana si in domeniul frumusestii planta isi poate gasi diverse utilizari, fiind si la indemana oricui.

About The Author

Related Posts