Invata sa conduci la scoala de soferi

Esti pregatit sa conduci un autoturism? Pentru unii oameni conducerea unui autoturism poate fi un act descurajator iar pentru altii poate parea un moment mai degraba unul interesant, instructorii de conducere auto sunt acolo sa va ajute sa treceti de aceste momente.

Indiferent de varsta la care inveti sa conduci, instructorul care te poate invata este bine sa nu fie un prieten sau o ruda ci un profesionist. Ei va asigura o pregatire la standarde de calitate necesara pentru trecerea de examenul de conducere auto. Multi instructori auto incep cursul lor cu cerinta ca cel care face cursul sa uite tot ce stie pentru a invata totul corect. Este mai greu sa corectezi o deprindere gresita decat sa inveti de la inceput corect.

In planul de invatare pentru conducere auto este bine sa aveti un program bine structurat pe informatii teoretice si practice, astfel asimilarea de informatii se face treptat si eficient. La scoala de soferi veti invata elementele de baza de conducere, cunostintele necesare pentru conducerea in siguranta, cunostinte generale de conducere pentru pornirea la drum.

Pregatirea teoretica la scoala de soferi

Unele scoli de soferi asigura profesor pregatit pentru predarea informatiilor teoretice cu cele mai noi tehnici de prezentare a regulilor de circulatie, iar la finalul clasei se dau teste de verificare pentru a vedea nivelul de pregatire a elevului, si cursantul numai dupa ce trece de testul scolii poate sa mearga sa dea examenul pentru carnet.

Acest lucru asigura o promovabilitate mare a cursantilor la examenul teoretic pentru dobandirea carnetul de conducere auto a celor care urmeaza cursurile lor, si ei se mandresc cu acest lucru. Fara testarea teoretica nici un cursant nu poate ajunge sa dea testul de conducere practica, de aceea aceasta parte este foarte importanta si trebuie data cat mai repede, in timp in care cursantul executa si orele practice de conducere.

Pregatirea teoretica de conducere auto

Totodata pentru partea practica, scoala de soferi  asigura un instructor auto calitficat si bine instruit, el va avea grija sa puneti in practica lucrurile invatate la orele teoretice si sa dobanditi o dexteritate in conducerea autoturismului. Sfaturile lui o sa va ajuta sa va pregatiti pentru proba practica de conducere care este ultima treapta pentru dobandirea carnetului de conducere auto.

Capacitatea de invatare a fiecarui individ variaza, unii pot progresa mai repede probabil datorita cunostintelor dobandite despre semnele de circulatie din conducerea bicicletelor sau a mopedurilor inca de la o varsta frageda. Ei vor fi deja constienti de pericolele de drum si astfel sunt mai precauti si constienti de ceea ce se intampla in timpul conducerii.

Este important sa alcatuiti programul in asa fel sa aveti cursuri de conducere in toate perioadele zilei, deoarece fluxul de masini este diferit in fiecare perioada a zilei, precum si in cursul saptamanii sau sfarsitul de saptamana.

Unele scoli ofera si posibilitatea sa alegeti numarul de ore de conducere pe saptamana. In mod normal orele de conducere ar trebui impartite pe o perioada mai lunga, luand 2-4 ore pe saptamana sa aveti timp sa va obisnuiti cu condusul. Multe scoli de soferi ofera insa cursuri rapide, care intradevar este foarte eficient pentru cei care deja stiu sa conduca si trebuie doar sa-si reimprospateze aceste informatii, dar pentru cineva care acum incepe cursul de conducere auto si nu a condus niciodata nici macar un moped, acesta are nevoie de timp de acomodare si de crearea unei dexteritati in conducerea autoturismului.

Utilizand un curs rapid desi s-ar putea sa putem dupa aceea testul de conducere, este posibil sa nu reusim sa formam dexteritatea necesare pentru conducerea in siguranta.

Multi cred ca daca urmeaza un curs rapid pot economisi bani, ceea ce este adevarat, totusi conducerea in siguranta necesita nu numai acumulare de informatii ci si formarea dexteritatii de conducere, creare de reflexe care nu pot fi create in doar cateva ore.

Daca dupa terminarea cursului inca nu sunteti siguri ca stapaniti condusul in totalitate, este bine sa luati ore suplimentare cu instructorul cu care ati invatat pentru a intarii aceasta abilitate. In mediu numarul necesar de ore de conducere pentru a dezvolta abilitatea si reflexele necesare pentru conducere eficienta, varieaza intre 30-50 de ore, la unii elevi le ajung insa 20 de ore de conducere, alte persoane au nevoie pana la 100 de ore de conducere.

Dupa ce am dat testul teoretic si am luat si testul de conducere practica primim carnetul de sofer, certificatul ca putem conduce autoturismul personal pentru ca avem cunostintele necesare. Trebuie insa stiut ca pentru a deveni un sofer bun este nevoie de foarte multe ore de conducere, de aceea este important sa conducem cu foarte multa prudenta in primul an dupa primirea carnetului de sofer.

autoechipat.ro
Articolul precedent
Cum poti fi si tu reseller web
Articolul următor
Cum sa cumparati echipamente si utilaje agricole
pni.ro
Meniu