Invata sa gatesti in jocuri de gatit

Titlul poate parea amuzant la prima vedere, dar jocurile de gatit au un aport destul de mare in ceea ce priveste orientarea catre gastronomie a tinerilor pasionati de arta culinara.

Ca si parinte, iti doresti mereu ca micutul tau sa exploreze si sa descopere diferite lucruri din care pot invata ceva, iar jocurile de gatit ofera posibilitatea celor mici sa descopere partea lor creativa in ceea ce priveste pregatitul diferitor feluri de mancare.

Jocuri de gatit se gasesc peste tot pe internet si cu toate ca, aparent, seamana intre ele, exista totusi diferite categorii si feluri de jocuri de acest gen. Spre exemplu, unul din cele mai simple jocuri presupune urmarirea instructiunilor de pe ecran si adaugarea ingredientelor necesare pe parcurs. Astfel, un copil poate invata de ce ingrediente are nevoie in bucatarie pentru a gati o pizza delicioasa sau un desert de nota 10. Alte jocuri putin mai complicate, introduc ideea de afacere, in sensul ca pe langa gatitul mancarii, jucatorii trebuie sa serveasca si clientii unui restaurant si la sfarsitul zilei sa termine pe profit.

Un exemplu graitor in acest sens este jocul Burger Restaurant 2 in care jucatorul nu numai ca trebuie sa gateasca diferite feluri de mancare, dar trebuie sa serveasca clientii si sa aiba grija de toata afacerea restaurant.Astfel de jocuri testeaza viteza de reactie a celor mici (clientilor nu le place sa astepte mult), si le explica intr-un mod cat se poate de distractiv principiile pe care se bazeaza o afacere reala.

Invatatul ingredientelor si al retetelor.

Putini dintre noi suntem capabili sa numim pe de rost mai mult de 10 ingrediente dintr-o bucatarie, dar aceste jocuri de gatit ii familiarizeaza pe cei mici cu o sumedenie de ingrediente si modul lor de folosire. Spre exemplu, stiati ca pentru pregatirea unei banale supe intra mai mult de 15 ingrediente ?

Cei mici absorb foarte repede aceste informatii, iar celor pasionati de gatit, cu siguranta acestea le vor fi de mare ajutor atunci cand vor gati felul lor de mancare preferat.

Invatatul copiilor, prin intermediul jocurilor de acest gen, sa gateasca poate fi extrem de distractiv atat pentru ei cat si pentru parinti.Bineinteles, dupa o portie de joaca, urmeaza testul adevarat in bucatarie 🙂

autoechipat.ro
Articolul precedent
Despre shopping-ul de haine outlet
Articolul următor
Cum sa scrii anuntul care vinde
pni.ro
Meniu