Istoria jocurilor

Un joc video este un joc electronic cu care ai o legatura printr-o interfata grafica astfel generand un raspuns de tip vizual pe un monitor/ecran. Deobicei este tipuri de jocuri au un algoritm de a recompensa utilizatorul printr-un scor sau nivele. In anul 2008, piata din domeniul jocurilor a inregistrat o valoare de 42,8 miliarde de dolari iar pentru anul 2015, piata jocurilor o sa ajunga pana la 82 de miliarde de dolari.

Termenul de “joc pe consola” sunt specifice dispozitivelor speciale create pentru acest sistem, sistem care poate fi conectat la un monitor si televizor.

Termenul de “joc pe PC” sau “joc pe calculator” sunt specifice calculatoarelor sau laptop-urilor unde monitorul este baza si care are nevoie de un controller de tip mouse/tastatura/joystick.

Primele jocuri video au fost create prin anii 1950 si rulau pe platforme de tip “osciloscopul”. Primul joc aparut a fost de fapt o simulare a unei rachete, apoi au urmat si jocurile “X si 0”,  jocuri cu tennis care se putea juca si in doi, jocuri cu mario care au avun un success fantastic, bomber man, etc.

Alte jocuri de success au fost, colectia de jocuri cu Pac-Man create de firma Namco, fiind un fenomen adevarat pentru industria jocurilor. Primul shooter a fost renumitul DOOM destinat PC-ului, un joc first-person shooter urmat apoi si de alte jocuri de acelasi gen ca Quake, Heretic, etc.

In prezent industria jocurilor creaza jocuri care au o grafica care se apropie de realitate ca de ex: Half Life 2, Mafia 2, Diablo 3, StarCraft 2 si cu ajutorul internetului aceste jocuri se pot juca si online cu alti utilizatori. Diferenta jocurilor de azi fata de primele aparute este ca sunt mult mai grele, necesita mai multa gandire, necesita o dexteritate mai mare, pentru a indeplinii obiectivele cerute de joc. Industria jocurilor a spus ca in maxim 10 ani platformele vor avansa si mai mult astfel utilizatorii de jocuri se vor putea bucura de jocuri care vor arata ca in realitate.

autoechipat.ro
Articolul precedent
Cum sa economisiti carburanti
Articolul următor
Invinge Insomnia
pni.ro
Meniu