Istoria orasului Azuga si turismul din aceasta statiune

Va puteti petrece un sejur de neuitat intr-o statiune cu multe peisaje naturale cat si culturale cu o istorie foarte interesanta si atragatoare. Situat in Muntenia , nordul Valea Prahovei acesta este locuit de circa 5300 de locuitori. La poalele Muntilor Baiului si Bucegi cu un peisaj incredibil, este o statiune turistica pentru relaxare si practicarea sporturilor de iarna. Ofertele de cazare in Azuga apar si in iarna cat si in vara, avand posibilitatea de a face o rezervare in perioada in care doriti sa plecati in vacanta.

Prima mentionare a orasului Azuga este facuta in anul 1815, in lucrarea lui Vasile Urechea, Drumul Brasovului si de Nicolae Iorga. Primul locuitor al acestei zone a fost Gheorghe Zangor care era un simplu pastor. Acesta si-a construit prima casa in 1800 iar in 1884 Azuga, Busteni, Poiana Tapului, Predeal au format toate impreuna o comuna denumite Predeal.

De-a lungul anilor s-au construit multe institutii, fabrici iar cea mai importanta dintre toate a fost cea construita de Aslan in anul 1830. Aceasta era o fabrica producatoare de sticla, dar in scurt timp a fost inchisa din lipsa fondurilor. S-a mai construit mai tarziu inca o fabrica de sticla care avea in jur de 260 de angajati sub proprietatea strica a lui S. Grunfeld. Dupa au urmat tot mai multe fabrici printre care cea de salam, samota, posta, sampanie, cherestea, ciment, var hidraulic, si cascaval. Insa mai tarziu in anul 1898 un specialist german a deschis o fabrica de bere numita Azuga. Acesta este cea mai importanta fabrica din zona statiuni.

Turismul pentru aceasta statiune inseamna economie, la fel si pentru localnici fiind un al doilea venit pentru ei. Statiunea este situata la poalele muntilor iar aici se pot practica sporturile de iarna cum ar fi schiul. Aici a fost prima partie de schi omologata de catre federatia internationala de schi avand si posibilitatea de a schia noaptea fiind dotata cu nocturna si un traseu de snowboard pentru pasionati. Acum este situata printre cele mai bune parti de schi din Romania cu cele mai bune conditii.

Aici exista foarte multe modalitati de cazare , de la hoteluri pana la cele mai mici vile, cabanute sau ocazii. Pretul hotelurilor din Azuga poate fi variat, de sezon sau de serviciile care le doriti. Pretul poate sa includa un simplu sejur doar cu cazare sau poate un sejur all inclusive cu toate serviciile incluse in pretul ofertei. Cea mai inalta partie din Azuga este 2100m iar orasul se afla pe E60 care leaga Brasovul de Ploiesti.

autoechipat.ro
Articolul precedent
Cosurile de cadou si insemnatatea acestora
Articolul următor
Last minute Turcia
pni.ro
Meniu