Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Incalzirea locuintelor cu energie obtinuta de la sistemele solare este din ce in mai utilizata. Construirea de sisteme de panouri solare a devenit mai accesibila din punctul de vedere al costurilor, iar din punct de vedere energetic, pe termen mediu si lung, aceasta solutie este extrem de eficienta.

Panourile solare permit utilizatorilor sa obtina apa calda pentru uz menajer, prin simpla colectare a energiei de la soare, pe toata durata anului, dar mai cu seama pe timpul anotimpurilor primavara, vara si toamna. In timpul zilelor calduroase de vara, costurile pentru tot consumul de apa calda al unei locuinte normale poate fi asigurat exclusiv prin energia obtinuta de la sistemul de panouri solare. In acest context, producatorii de panouri solare manifesta o preocupare sporita pentru constructia de sisteme solare perfectionate, cu performante cat mai bune.

Se urmareste obtinerea unui raport costuri-beneficii cat mai bun posibil, pentru a reusi captarea cat mai buna a energiei solare si pastrarea ei pana la consumul in locuinta, fara pierderi de retea. Astfel, pentru producerea unor sisteme performante, este absolut necesara utilizarea unei izolatii performante, inovatoare si eficiente, care sa reduca pierderile de energie cat mai mult posibil. Cel mai bun material pentru izolatie aplicata la sistemele solare este cauciucul elastomeric.

Numit si cauciuc sintetic, acest material are o structura de celule expandate inchise, impermeabile, este rezistent la apa, chiar si la uleiuri, iar in acelasi timp, nu este afectat de radiatiile ultraviolete. Gama de cauciuc elastomeric Armaflex pentru panouri solare, distribuita de compania Bandatech Timisoara. Placa Armaflex HT din cauciuc sintetic este rezistenta chiar si la temperaturi de 150 grade Celsius, iar flexibilitatea caracteristica si structura de celule reticulate permit ca aceasta sa fie aplicata facil pe sisteme exterioare, expuse la lumina solara, fara a necesita alte materiale de protectie.

Placile Armaflex sunt impermeabilizate, iar in caz de incendiu, fumul degajat de acestea este in cantitati minore. Totodata, Bandatech distribuie si Armaflex DuoSolar, un sistem de tevi preizolate, special construit pentru reteaua de circulare a apei in panourile solare, pe circuitul tur-retur al apei calde.

Sistemul Armaflex Duo Solar este livrat in role netaiate, acestea putand fi sectionate la lungimile necesare in cazul fiecarui sistem de panouri solare. In ceea ce priveste Armaflex HT S, acesta este un produs izolator din cauciuc sintetic, prevazut si cu o folie de protectie, care aduce un plus estetic si de protectie la exterior. Toate placile de cauciuc Armaflex distribuite de Bandatech pentru izolarea panourilor solare sunt rezistente la UV si nu contin PVC sau freon.

About The Author

Related Posts