Jocuri cu Mario

Mario, eroul animat implineste 30 de ani anul acesta, ceea ce semnifica o mare realizare intr-o industrie in continua evolutie si pe buna dreptate daca stam si facem o analiza, cat de multe personaje animate sunt inca amintite dupa atata vreme in jocurile pe platforme sau online?

Anii 1981 pana in 1983 au fost numiti anii jocurilor arcade in lumea impatimitilor de paltforme si a lansarii unor serii de jocuri de acest gen. Pe atunci Donkey Kong o gorilla animate va fi creata special pentru ca Nintendo sa se lanseze profitabil si sa sparga piata inindustria profitabila de American arcade.

Doi designeri renumiti au avut grija ca aceste jocuri sa atraga ochiul vis-à-vis de aspectul si grafica de exceptie la acea vreme, este vorba de Shigeru Miyamoto si Gunpei Yokoi.

La inceput acestia prezentau o gorila gigant care fuge de stapanul ei rapindu-i iubita, iar scopul jocului era ca personajul principal si anume Mario sa treaca peste o multime de obstacole cum ar fi scari sau schele, bombe si alte capcane iar intr-un sfarsit sa intalneasca aceasta gorila pentru a o invinge recuperandu-si iubita. Mario este denumit si tamplar pentru modul in care el construieste scari sa treaca la un etaj superior pentru continuarea nivelului respectiv sau Jumpman pentru sariturile lui renumite ajutat de unele bonusuri unde evita proiectile sau bombe sarind peste ele sau distrugandu-le cu ciocanul.

Jocul s-a dovedit a fi unul de top in perioada anilor 1981 – 1982 iar Nintendo nu ezita sa sarbatoreasca de fiecare data, intr-un final negociind drepturile de vanzare cu firma Coleco, un renumit producator de jocuri video.

Anul 1983 a fost anul in care Mario iesea din umbra gorilei indreptandu-se spre Mario Bros pastrand genul arcade, iar aici a fost introdus Luigi o clona simpla a lui Mario de alta culoare, in general verdele era folosit cel mai des iar meseria lui era de instalator de data aceasta.

Odata cu introducerea fratelui clona al lui Mario au aparut si jocurile in doi “2 players games” ceea ce a facut ca interesul jucatorilor sa fie si mai mare de aceasta data.

Cu taoate ca aceasta perioada de 3 ani si anume 1981 si 1983 au fost considerati anii arcade, vom intalni si azi multe website-uri ca de exemplu www.jocuricumario.net ce au in componenta lor diferite jocuri cu Mario, ca sa nu mai spunem ca si in prezent se lucreaza la jocuri noi cu acest personaj animat ce atrage un public destul de larg. Asadar Mario a fost si este un personaj animat cu un suces de invidiat.

autoechipat.ro
Articolul precedent
Publicitate online gratuita
Articolul următor
Vacanta in Moldova
pni.ro
Meniu