Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Inca din copilarie am fost curios, ce simbolizeaza culorile la lampile de semnalizare la camioane, mai ales ca are foarte multe casute si lumini de diferite culori. Mai demult aceste lampi semnalizare erau mai simple si cu mai putine culori, asa ca nu mai putem vorbi doar de lampi stop, pentru ca de cele mai multe ori camioanele sau tiruri au lampi semnalizare combinate intre 5 si 7 casete.

Dar care sunt aceste casete si care este functia lor? O sa prezint mai jos o scurta descriere la lampa semnalizare combinata cu stop si alte functii.

Prima pe care voi aminte este lampa semnalizare directie de culoare galbena, indiferent de pozitia in care este, in fata sau spate. Cand este activa in general acesta lumineaza cu o lumina intermitenta pentru a atrage atentia conducatorilor auto la eventualele manevre executate de autoturism.

Urmeaza lampa semnalizare stop, sau lampa stop de culoarea rosie pentru avertizare. La unele autocamioane sunt doua lampi de stop, una cu un singur nivel de intensitate si o alta lampa stop cu doua niveluri de intensitate pentru zi sau de noapte. Aceasta lampa stop de multe ori are mai multe casute pe care le ocupa si functioneaza in functie de necesitati.

Lampa de pozitie pentru spate ca majoritatea lampilor din spate, este de culoarea rosie, si arde non stop atata timp cat cheia este pe pozitia contact. Lampa de pozitie pentru fata este de culoarea alba.

O alta casuta de pe lampa semnalizare spate este lampa ceata care are la fel culoarea rosie. Pentru o vedere mai buna unele camioane au montate separat si lampi aditionale spate pentru ceata sau lampi mers inapoi de culoarea alba.

O alta casuta care poate fi in lampa semnalizare combinata, o mica placa reflectorizanta rosie care are rolul de avertizare ceilalti conducatori auto prin reflexia lumini pentru a avertiza pozitia autocamionului si in cazul in care nu functioneaza. Aceste mici casute cu placi reflectorizante, numite si ochi de pisica, au diferite forme, de la patrat pana la triunghi si sunt incadrate in lampa semnalizare.

Mai trebuie sa amintim ca unele lampi semnalizare combinate spate mai au si o mica lampa de culoare alba utilizata pentru iluminarea numarului de inmatriculare.

About The Author

Related Posts