Lampi, faruri si proiectoare auto

Cele mai importante accesorii auto sunt cele pentru vizibilitate, lampi, faruri si proiectoare auto, ele asigura vizibilitatea autoturismului pe carosabil, pe timp de noapte sau in conditii meteorologice nefavorabile. Se stie ca multe accidente auto sunt rezultate de aceste conditii meteorologice nefavorabile cand vizibilitatea este foarte redusa, de aceea aceste lampi sunt indispensabile si utilizarea lor sunt reglementate de lege.

In general toate luminile de pe autoturism servesc scopului de a imbunatatii vizibilitatea drumului sau pentru a imbunatatii vizibilitatea autovehicolului aflat pe carosabil.

Pentru a sporii vizibilitatea pe carosabil si pentru a semnaliza autovehicolul sunt utilizate lampi semnalizare auto, ele sunt pozitionate in fata si spatele autovehicolului si au rolul de a semnaliza toate manevrele facute de autovehicol.

Luminile farurilor numita lumina de intalnire sau faza scurta, are scopul de a lumina drumul pe timp de noapte si conditii de vizibilitate redusa, totusi de cele mai multe ori ele sunt utilizate si ziua, pentru ca asigura o vizibilitate mai buna a autovehicolului de pe drum.

Lumina farurilor de faza lunga este utilizata in afara localitatilor si doar in cazul in care utilizarea lor nu deranjeaza ceilalti participanti la trafic care circula pe sens invers. Aceasta lumina este foarte puternica si cum spune si numele faza lunga lumineaza in departare, de aceea utilizarea lor poate duce la orbirea soferilor care circula din sens invers.

Un alt tip de lumina la fel de puternica este lumina proiectoarelor de ceata, o lumina densa si patrunzatoare cu rolul de a lumina carosabilul pe timp de vreme nefavorabila, in special ceata sau ninsoare densa. Utilizarea de proiectoare de ceata este reglementata de lege, ele pot fi utilizate exclusiv doar pe vreme nefavorabila cu ceata pentru a nu deranja ceilalti participanti la trafic.

Exista si alte tipuri de faruri si proiectoare auto, de exemplu cele utilizate la autovehicolele off road, Jipuri, camionete sau camioane, ele sunt mai puternice si mai mari decat cele obisnuite, deoarece aceste faruri si proiectoare auto sunt utilizate in conditii de conducere dure. Aceste faruri si proiectoare auto de multe ori sunt instalate si pe masini persoanale pentru a schimba aspectul intr-o masina off road.

Daca doriti sa faceti upgrade la autoturismul personal, sau doar sa schimbati aspectul sa arate mai tanara si eleganta, puteti cauta accesorii auto si autocamioane pe siteul de prezentare a produselor comercializate de firma Strenger Er-Pol srl.

autoechipat.ro
Articolul precedent
Obligatiile unui contract colectiv de munca
Articolul următor
Premiile Golden Globe 2013
pni.ro
Meniu