Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

A avea o marca inregistrata poate insemna pentru un antreprenor de succes o forma prin care sa reuseasca sa obtina intr-o masura destul de mare control asupra utilizarii marcii sale de catre alte persoane. Bineinteles, experienta ne spune ca ne putem confrunta la un moment dat cu nevoia de a extrapola aceste drepturi si catre alte persoane.

Pentru a putea face acest lucru poti opta pentru obtinerea unei licente de marca. Acest lucru inseamna ca proprietarul unei marci are posibilitatea de a lasa si altcuiva o parte din drepturile pe care le are. Acestea pot fi sub forma partiala sau totala. De asemenea, de cele mai multe ori acestea sunt temporare, astfel ca, odata orice contract de obtinere de licenta de marca trebuie sa aiba si niste termene in care sa fie stabilita valabilitatea acestora.

Intr-o cerere de inregistrare de marca va fi nevoie sa ai in vedere mentionarea exacta atat a numelor cat si a adreselor proprietarilor, mandatarilor (daca este cazul), dar si a celui care obtine licenta de marca. Inainte ca aceasta sa fie depusa, va nevoie sa fie platita si taxa legala catre stat, fara de care licenta de marca nu este considerata valabila.

Pentru tot ceea ce tine de inregistrarea marcilor, este destul de important sa ai alaturi pe cineva care sa te poata sfatui din punct de vedere juridic pentru a obtine rezultate rapide, pe cat posibil. Trebuie retinut faptul ca atunci cand vorbim de inregistrare marcilor, dar si de alte modificari la nivelul unei marci deja inregistrate ai nevoie de destul de multa rabdare, deoarece termenele legale sunt destul de indelungate (30 zile – 3 luni, in functie de tipul demersului pe care il ai de facut). Motivul pentru care de cele mai multe ori perioada de asteptare este destul de indelungata, este aceea ca trebuie sa existe o perioada in care oamenii au posibilitatea sa conteste marca ta inregistrata, in cazul in care aceasta seamana prea mult cu o alta marca inregistrata.

In cazul unui astfel de conflict, trebuie sa fii deja pregatit cu o solutie cat mai potrivita astfel incat totul sa se poata rezolva rapid, fara repercusiuni asupra afacerii pe care o ai in desfasurare. Este din ce in ce mai important sa ai in vedere faptul ca experienta juridica a unui avocat specializat iti poate fi mult mai mult de folos decat daca te astepti ca totul sa se rezolve de la sine, ori pe baza acelor cunostinte pe care esti nevoit sa le acumulezi intr-un timp destul de scurt.

About The Author

Related Posts