Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Tehnica medicala de astazi permite interventii care in urma cu doar cateva decenii pareau de nerealizat.

Astfel, depozitene inestetice de grasime de la nivelul fetei, pot fi eliminate rapid prin mici incizii tubulare, neinvazive.

Grasimea de la nivelul gatului si barbiei.

In aceste zone, apar depozite de grasime persistente care nu dispar cu una cu doua ca urmare a unor diete sau exercitii de fitness. Astfel provoaca asimetrii faciale si corporale destul de inestetice si deranjante.

Daca la nivelul coapselor si al abdomenului, grasimea poate fi combatuta destul de eficient prin miscare, la nivelul fetei acest lucru este aproape imposibil.

Solutia in aceste situatii, este de cele mai multe ori, operatia de liposuctie.

Liposuctia este o tehnica de chirurgie plastica ce consta in fluidizarea si apoi extragerea prin absorbire a depozitelor de grasime.

Intregul procedeu se realizeaza prin niste mici incizii cu ajutorul unor instrumente speciale, numite canule.

Liposuctia faciala se efectueaza sub anestezile locala, dureaza in jur de 30 de minute si se poate prelungi pana la 2 ore (in functie de cantitatea de grasime), si nu necesita internare.

Inciziile se fac in zone aproape neobservabile iar urmele lor dispar complet in 2-3 luni de la interventie.

Initial se introduce cu ajutorul canulei o substanta menita sa fluidizeze stratul de grasime, dupa care se extrage acest fluid cu ajutorul unei pompe ce functioneaza pe acelasi principiu ca si o seringa.

Desi operatiile de liposuctie nu garanteaza faptul ca in timp grasimea nu se va depunde din nou in aceleasi regiuni, in cazul liposuctiei faciale, aceste situatii apar mai rar si, de obicei, o singura interventie este suficienta.

Costurile unei astfel de interventii difera de la o clinica la alta, insa in general se “invarte” in jurul a catorva sute de euro.

In Romania, principalele centre unde se realizeaza operatii de liposuctie faciala sunt cele din Bucuresti, iar din provincie, una dintre cele mai renumite este Clinica Cosmedica din Baia Mare, apreciata de pacienti pentru raportul corect calitate-pret.

About The Author

Related Posts