Lucruri pe care nu le stiati despre Mos Craciun

Mos Craciun joaca un rol important mai ales in viata copiilor si trezeste amintiri placute adultilor. Credeti ca stiti totul despre Mosul?

Cu siguranta toata lumea a auzit deja despre legenda Sfantului Nicolae, care a fost un episcop si care a ajutat mai multe persoane, fara sa astepte ceva in schimb. Dar in fiecare tara, sunt si alte mituri legate de acest personaj care ofera bucuria cea mai mare pentru copii si anume, cadourile. In randurile de mai jos va prezentam doar cateva dintre miturile existente:

  • conform legendei, Sfantul Nicolae s-a nascut in Patra (Turcia de astazi)
  • infatisarea Mos Craciunului pe care il stim astazi, se datoreaza unei carti de copii care a aparut in 1928 si datorita reclamei Coca-Cola, in 1931
  • la copii din Australia, Mosul soseste cu sania trasa de 8 canguri albi
  • de demult se credea ca Mos Craciun priveste din rai pe copii si ca este ajutat de catre ingeri si spiridusi, iar in zilele noastre se considera ca locuieste in Laponia
  • copii care nu au fost cuminti, nu vor primii cadouri

Cadouri doar pentru cei mici?

Fara indoiala, copii sunt cei care asteapta cel mai mult pe Mos craciun, datorita cadourilor, insa si adultii se bucura de darurile primite. De craciun, toata lumea doreste sa fie mai aproape de cei dragi si sa le ofere cadouri, cu care demnostreaza cat sunt de importanti. Cand este vorba despre un cadou Mos Craciun, nu pretul conteaza ci intentia. Daca nu aveti sume mari la dispozitie, optati pentru cadouri simbolice, pe care le puteti alege in functie de varsta. Cadouri inspirate pot fi si diverse obiecte cu Mos Craciun.

autoechipat.ro
Articolul precedent
Decoratiuni de craciun 2012
Articolul următor
Reguli de cumparare a unui autoturism de familie
pni.ro
Meniu