Magnetoterapia tratamentul cu ajutorul magnetilor.

Despre terapia cu magneti:

Magnetoterapia este un tratament cu ajutorul magnetilor.  Organismul uman este ca un magnet fiind alcatuit din doi poli, iar cand apar dezechilibre energetice intre cei doi poli este predipus bolilor. Daca intre cei doi poli energia nu circula cu intensitatea necesara atunci apare dezechilibrul energetic. Pamantul este si el tot un magnet avand doi poli, polul nord si polul sud acesta fiind motivul pentru care ni se zice cand dormim sa avem capul inclinat spre partea nordica pentru a nu provoca dezechilibru energetic in corpul nostru. Tratamentul cu magneti a inceput sa fie folosit de chinezi cu 5000 de ani in urma.

Cum actioneaza magnetoterapia?

Magnetoterapia este eficienta pentru ameliorarea sau vindecarea durerilor. Mai este cunoscuta si pentru inbunatatirii circulatiei sanguine astfel se pot prevenii formarea de cheaguri de sange, aduca la normal starea de tensiune. Secretia de hormoni este adusa in stadiul optim prin magnetoterapie astfel inbunatatind calitatea pielii.

Tratamentul cu magneti:

Magnetoterapia este de doua feluri:  prin magneti permanenti sau prin electromagneti. De regula, magnetii cu efecte terapeutice sunt in perechi, un magnet pentru fiecare pol in parte. Magnetii nordici au beneficii in ameliorarea durerilor si inflamatiilor iar magnetii sudici au beneficii in afectiuni provocate de bacterii. Cu ajutorul tehnologie de azi s-au putut fabrica bratari speciale cu efectele benefice de mai sus, astfel bratarile pot fi purtate zilnic pentru mentine o stare de sanate cat mai buna.

Alte beneficii ale magnetoterapiei:

– relaxeaza musculatura.
– inbunatateste sistemul nervos.
– alunga noptile de insomnie.
– alunga oboseala
– reumatism
– regleaza tensiunea arteriala
– accelereaza procesul de sudare ale oaselor

De retinut!

Aceasta terapie nu este indicata sa fie folosita de femeile insarcinate, persoanele care au fost operate la inima, persoanele care sufera de diabet sau cancer si persoanele care poarta o proteza metalica. Dupa terminarea tratamentului cu magneti nu sunt indicate consumul de alimente reci.

autoechipat.ro
Articolul precedent
Cum renuntam la fumat?
Articolul următor
Cum sa-ti protejezi masina de zgaraieturi
pni.ro
Meniu