Marc Jacobs recunoaste ca are emotii

Un spectacol de moda este o explozie de idei si senzatii, care s-au nascut cu mult timp in urma, iar in seara cea mare se arata in forma lor finala, care pare atat de perfecta in ochii spectatorilor. Dar v-ati gandit vreodata ce se intampla in culise? Realizarea unui spectacol se poate asemana cu teoria icebergului, care spune ca varful vizibil al unui iceberg in ocean este doar o optime din intreaga lui suprafata.

Cam asa se intampla si in lumea teatrului sau a modei. Oamenii sunt incantati de aceasta farama de sublim, chiar acest varf sau acest apogeu, insa putini stiu cata munca se desfasoara in spatele cortinei, cata agitatie si cati oameni isi unesc energiile intr-un freamat continuu pentru a crea un spectacol ravisant.

>Marc Jacobs recunoaste ca exista foarte multa presiune in culisele unui spectacol de moda, in mod special atunci cand presari putina teatralitate peste intregul concept. Evenimentele lui pentru Louis Vuitton sunt de fiecare data impresionante. El foloseste scari rulante grandioase, uneori suspendate, de pe care modelele coboara pe scena in rochii de seara si costume ravisante. A folosit chiar si un tren cu aburi in marime naturala intr-una din prezentarile lui.

De multe ori, Marc Jacobs se gandeste de ce nu revine la prezentarile de moda simple, dar tot el gaseste raspunsul pentru ca isi da seama ca deja caruselul a pornit, iar el singur si-a ridicat stacheta din ce in ce mai sus. Nu poate da acum inapoi, mai ales atunci cand oamenii au anumite pretentii si sunt indragostiti de spectacol.

Oamenii au nevoie de fantezie si de aceste imagini inedite pe care multi designeri le ofera in prezentarile lor de moda, care castiga cu usurinta titlul de spectacole. Si chiar daca este unul dintre cei mai apreciati designeri din lume, Marc Jacobs recunoaste ca de fiecare data are emotii inainte de un spectacol de moda. El spune ca nu stie daca este teama sau pur si simplu adrenalina, dar cert este ca pasiunea lui pentru moda se regaseste cu usurinta in munca lui si in tot ceea ce face.

autoechipat.ro
Articolul precedent
Intrebari frecvente despre pierderea auzului
Articolul următor
Comunicarea prin retele de socializare
pni.ro
Meniu