Marirea vizibilitatii autocamionului cu lampa gabarit

Lampa gabarit

Lampa gabarit

In timpul deplasarii toti participantii la trafic sunt obligati sa-si semnalizeze cat mai eficient autoturismul sau autocamionul.

In cazul masinilor de tonaj mare, autocamioanelor si tirurilor, lampa gabarit este ceea care asigura acest lucru, din acest motiv inaintea fiecarei deplasari aceste accesorii auto trebuiesc verificate pentru a depista eventualele defectiuni. In cazul in care lampa gabarit este defecta, trebuie neaparat schimbata si pusa una noua pentru a elimina reducerea vizibilitatii autocamionului sau tirului in timpul deplasarii.

Lampa gabarit are doua fete de culori diferite, una rosie si una alba, in timpul schimbarii trebuie avut grija la pozitionarea lor. Partea de culoare alba intotdeauna este orientata catrea directia de mers, avertizand astfel ceilalti participanti la trafic ca autocamionul se deplaseaza in directia respectiva. Culoarea rosie intodeauna este orientata in directia opusa a mersului pentru a avertiza participantii la trafic din spatele autocamionului de prezenta lui. Aceste pozitii sunt foarte importante, in cazul unei schimbari pot deruta ceilalti participanti din trafic si astfel cauza accidente grave.

Lampile de gabarit sunt de doua feluri, lampa gabarit cu led si lamapa gabarit cu bec. De cele mai multe ori soferii de autocamioane aleg varianta mai ieftina, lampa de gabarit cu bec dar este bine de stiut ca ele consuma mai mult curent si tin mult mai putin decat lampile de gabarit cu led, putem spune ca din punct de vedere economic desi este mai scump lampa de gabarit cu led este mai economica. Cand alegem lampa de gabarit pentru autocamionul nostru trebuie sa tinem cont si de aceste aspecte.

Este bine sa va asigurati ca aveti becuri sau leduri sau alte accesorii auto de rezerva inainte de a pleca in deplasare, pentru cazul in care apare o defectiune sa poate fi schimbat. Puteti oprii in orice parcare si cu o surubelnita se poate foarte usor schimba becul sau ledul cu defectiune. Pastrand lampa gabarit intr-o stare impecabila aveti grija la siguranta traficului rutier.

autoechipat.ro
Articolul precedent
Presiunea din cauciucurile auto trebuie verificata lunar
Articolul următor
Oglinda retrovizoare si conducerea preventiva
pni.ro
Meniu