Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Nu stiu cum sunt tinerii din ziua de astazi dar in tineretea mea prima mea masina pe care  am cumparat-o nici nu putea fi miscata din loc, stationa de 2 ani pe marginea trotuarului unui bloc. Ideea era foarte simpla, fiind incepator in condus, nu era cazul sa cumpar o masina buna si s-o fac praf, asa ca am cumparat una veche, foarte ieftin, ca s-o repar si sa invat din experienta respectiva cum sa am grija de un autovehicul.

Normal ca la cumparare am fost impreuna cu tatal meu care este de profesie mecanic auto, am vazut in ochii lui aprobarea ca masina chiar merita cumparata mai ales ca astazi nu ai cumpara nici macar un telefon mobil decent cu pretul cu care am cumparat-o eu atunci. Este adevarat ca masina a avut nevoie de o investitie majora si foarte multa munca pentru a fi pusa din nou pe sosele, dar pentru mine a fost prima masina care a fost a mea si care mi-a  oferit libertatea de a conduce.

Pentru ca masina nu a suferit nici un accident, caroseria nu prezenta probleme si distorsiuni, asa ca ne-am rezumat la eliminarea partilor ruginite, izolarea, chituirea si vopsirea acestora. Toate piesele importante care erau cauciucate sau din plastic au fost schimbate. In timp, mai ales daca masina sta, componentele din cauciuc se intaresc si la prima pornire datorita vibratiilor vor aparea fisuri care oricum vor duce la o degradare a piesei respective.

Astfel in cateva saptamani, dupa multi bani si multa munca masina era gata de drum, pornea la prima cheie si lumina carosabilul cu farurile noi noute. Cel mai frumos lucru din toata povestea este primul drum pe care l-am facut cu aceasta masina, cum am simtit cele patru roti sub picioare si puterea motorului refacut.

Cel putin inca 4-5 ani am folosit masina, am facut mii de km cu ea. Sunt sigur ca acest rezultat se datoreaza in primul rand faptului ca am folosit doar piese si accesorii noi ca sa ma asigur ca ele nu ma vor lasa pe drum.

About The Author

Related Posts