Mercedes B-Klasse electric drive concept vine la Salonul Auto de la Paris

Aflati abia pe locul al treilea in Germania dupa numarul total de masini vandute in intreaga lume in primele opt luni ale anului 2011 cei de la Mercedes pregatesc o placuta surpriza automobilistilor ecologisti. Astfel ca in aceasta toamna la Saloul Auto de la Paris Mercedes B-Klasse Electric Drive Concept urmeaza sa fie dezvaluit publicului larg. Totusi masina nu va fi oferita spre vanzare mai repede de anul 2014.

Denumit Mercedes B-Klasse electric drive concept noul prototip se v-a alatura din 2014 unei game deja formate de masini electrice oferita de cei de la Mercedes impreuna cu viitorarele Mercedes SLS AMG E-Cell precum si micutul smart Brabus electric. Noul prototip pe care cei de la Mercedes il vor dezvalui in premiera in luna septembrie la Salonul Auto International de la Paris este promotorul unei noi filosofii de design denumita de cei de la Mercedes “Electric Drive”. Aceasta noua filosofie va fi luata in calcul de toate viitoarele autoturimse electrice produse de Mercedes si Smart. Deasemenea noile masini vor utiliza probabil anvelope de iarna sau de vara eco asa cum am vazut mai multi producatori de anvelope au inceput sa dezvolte tot mai multe modele de anvelope eco friendly. De amintit aici modelul  de cauciucuri Michelin Energy Saver GRNX sau Pirelli Scorpion Verde.

Revenind la noul MPV electric de la Mercedes trebuie spus ca acesta ofera un nou loc de amplasare a acumulatorului care poarta denumirea de Energy Space si are scopul de a optimiza pozitionarea acestui sun podea inaintea puntii spate. Astfel spatiul portbagajului dar si cel din interiorul masinii va avea aceleasi dimensiuni precum varianta obisnuita.

Autonomia bateriei este potrivit tehnicienilor de la Mercedes de 200 de kilometri si poate fi incarcata de la o prize obisnuita. Autonomia de 200 de Km este posibila si faptului ca anvelopele eco usureaza inaintarea masinii. Motorul electric ce v-a fi utilizat de noul Mercedes B-Klasse electric drive concept utilizeaza baterii litiu-ion si este capabil sa dezvolte 134 de cai putere si un cuplu de 310Nm. Putem astfel sa spunem ca noul concept beneficiaza de resurse generoase.

Chiar daca mai este de asteptat pana va fi lansat spre vanzare noul B-Klasse soferii ar trebui sa isi indrepte atentia spre mediu sis a utilizeze noile anvelope de iarna ecologice. Astfel acestia vor calatori in siguranta si vor reduce consumul de carburant. Din pacate nu avem inca nicio informatie despre pretul noului automobil dar pana in 2014 cu siguranta vom afla detalii.

autoechipat.ro
Articolul precedent
Convectoarele reprezinta o solutie la indemana oricui pentru incalzirea locuintelor
Articolul următor
Cum sa cumparam piese auto de calitate online?
pni.ro
Meniu