Metode de stimulare a sistemului imunitar

Stilul de viata modern, derulat adesea intr-un ritm ce parea de neimaginat cu ceva timp in urma, si poluat din ce in ce mai mult, a facut ca omul moden sa neglijeze adesea preocuparile sale pentru mentinerea unui sistem imunitar sanatos. In loc de o dieta sanatoasa, bazata pe prospetime si diversitate, cel mai adesea alegem mancarea de tip fast-food sau semipreparata, consumam bauturi carbogazoase, si apelam la medicamente antibiotice in special, la cel mai mic semn de raceala. In aceste conditii, scaderea imunitatii este o consecinta previzibila.

Trebuie sa intelegem ca o viata sanatoase se bazeaza in principal pe un sistem imunitar eficient si activ, numai el fiind capabil sa apare organismul impotriva actiunii negative a radicalilor liberi si a antigenilor, reprezentari de bacterii, virusuri, medicamente, radiatii, etc., coordonand actiunea anticorpilor, si facand diferenta intre substantele straine si cele proprii, dar numai atunci cand este in parametri normali.

Sistemul imunitar este format din organe limfoide, producatoare de anticorpi, cat si din celule si molecule specifice sistemului imunitar.

Cele mai importante elemente care determina scaderea eficientei sistemului imunitar sunt: imbatranirea, poluarea, fumatul, stupefiantele, consumul de alcool , antiobiticele, stilul de viata haotic, aport redus de vitamine si proteine, mancatul in exces, insomnia, stresul, excesul de fier care determina cresterea riscului de boli de inima si cancer.

Cresterea rezistentei sistemului imunitar se obtine in doua feluri: artificial si natural. Imunitatea naturala este ereditara si se considera ca nu poate fi schimbata pana la sfarsitul vietii, in schimb, imunitatea artificiala se consolideaza prin diferite metode: vaccinare, dieta, suplimente nutritive de minerale si vitamine, homeopatie.

Din ce in ce mai mult isi face loc in vietile noastre homeopatia, avand in acest caz ca scop declarat, stimularea functionarii corecte a sistemului imunitar. Produsele din extracte de plante ajuta la respingerea agentilor patogeni si la actiunea virusilor, printre cele mai apreciate produse fiind cele care au la baza vitamine, minerale si propolis. In acest scop, firma Forever Living Products va propune o intreaga gama de produse aloe vera, dintre care cele mai eficiente fiind Forever Bee Propolis, Forever Absorbent C si Forever Immublend. Mai exista si altele, cum ar fi vedeta companiei, adica Aloe Vera Gel, dar spunem ca le-am enumerat pe cele mai importante.

Iata cateva sfaturi simple pentru stimularea sistemului imunitar: practicarea unui sport, este de departe cea mai eficienta, reducerea stresului, plimbari in aer liber, gandirea pozitiva, dieta echilibrata, distractia, consumati ceaiuri, etc…

autoechipat.ro
Articolul precedent
Rolul indeplinit de calciu in organism si sursele prin care se poate asimila
Articolul următor
Dacia a prezentat Logan 2 la Paris
pni.ro
Meniu