Micile secrete ale magazinelor online de flori

Intarzierile in livrare sunt principalul motiv de nemultumire exprimat de catre cei care cumpara flori online. Locurile 2 si 3 in topul reclamatiilor il ocupa problemele care tin de facturare si proasta calitate a aranjamentelor florale.

Aceste probleme se intensifica in timpul sarbatorilor precum Sf. Valentin sau 8 martie. In general, livrarile sunt executate corect dar in acele momente cand apare goana dupa buchete de trandafiri sau diverse flori de primavara si calitatea serviciilor se reduce. Aceasta problema afecteaza atat florariile mici cat si pe cele mari, din motive diferite. In ceea ce priveste florariile mici, ele nu detin stocuri suficiente, personal adecvat si un management corespunzator al livrarilor. Daca volumul comenzilor de flori se tripleaza este posibil ca firmele de dimensiuni reduse sa ramana fara materie prima si fara posibilitatea de a se aproviziona rapid. In cel mai rau caz, cumparatorii nu vor primi nimic. In ceea ce priveste florariile mari, care indeplinesc sute de comenzi intr-o asemenea zi, este posibil ca atentia acordata detaliilor sa se diminueze simtitor. Marii comercianti de flori online nu depind de satisfacerea fiecarui client, in special a celor care cumpara de valoare mica, astfel incat nici nu se vor sinchisi sa ramburseze contravaloarea produsului.

Florile sunt afectate puternic de modul in care sunt manevrate pana cand ajung in posesia beneficiarului, de temperatura inconjuratoare. Florile ajung in Romania transportate in camioane frigorifice si sunt depozitate tot in conditii de temperatura controlata. De aici ele sunt luate pentru a fi prelucrate conform cerintelor cumparatorilor. Dupa ce acestea sunt livrate, sau chiar pe perioada transportului de la florarie la beneficiar, florile ajung sa stea intr-un mediu complet diferit, care le poate afecta serios. De aceea este recomandabil sa aveti in vedere cateva tehnici esentiale pentru a prelungi viata florilor.

Cea mai importanta dintre acestea este pastrarea florilor la o temperatura rezonabila. Nu tineti florile in bataia soarelui, langa calorifer sau, daca aranjamentul este destinat biroului, langa calculator. Apoi, este necesar sa taiati tulpina florilor imediat ce intrati in posesia lor. De ce? In timpul manevrarii tulpinile sunt scose din suportul cu apa si, in consecinta inmagazineaza o bula de aer care, ulterior, dupa ce buchetul este depus intr-o vaza, va impiedica apa sa ajunga la floare. O alta masura care prelingeste viata florilor este schimbarea regulate a apei, la 1-2 zile. In mod normal, florile trebuie sa isi pastreze vitalitatea timp de 5-7 zile, in functie de tipul lor. Daca acest lucru nu se intampla, inseamna fie ca nu au fost proaspete, fie ca au fost supuse unor schimbari bruste de temperature – un aspect extreme de important pe care trebuie s ail aveti in vedere, mai ales pe timpul iernii si al verii.

Magazinele online de flori ascund si alte secrete. De exemplu, informatii interesante despre modul in care florariile online isi gandesc afacerea si “manevrele” la care recurg pentru a se pozitiona cat mai sus in cautarile Google puteti gasi aici.

autoechipat.ro
Articolul precedent
Perdele si draperii din perioada Renasterii
Articolul următor
Totul despre pantofii cu toc
pni.ro
Meniu