Moda este un stil de viata

 Moda nu este ceva care se regaseste doar in rochii, ea nu exista doar in haine, ci respira in aer, exista in cer, in strada, in tot ceea ce ne inconjoara. Moda se regaseste in idei, in stari de spirit, in felul nostru de a trai si in tot ceea ce se intampla in fiecare zi. Moda este o filozofie si un stil de viata, iar aceasta este una dintre ideile indraznete pe care le-a afirmat Coco Chanel. Indrazneata poate doar in acele vremuri, pentru ca la ora actuala, nimeni nu poate contrazice ideea ca moda este o arta si un mod prin care ne exprimam.

Inspiratia unui artist isi are samburele in realitate, iar tot procesul prin care o idee trece, ajungand in pragul creatiei, capata izul de fantezie, preluand mult din calitatile si personalitatea artistului. El raspunde unor nevoi si unor circumstante sociale.

Un spectacol de moda este si el conceput asemenea unui spectacol de teatru. Inspirat din anumite povesti reale, dramaturgul creaza textul teatral, care apoi este preluat de un regizor, care il imbraca cu viziunea lui proprie. Actorii aduc apoi in scena veridicitatea, prin natura lor umana, prin cea mai pura expresie a sentimentelor si trairilor sale. Iar toate acestea se intorc in cele din urma de unde au plecat, la oameni, la spectatori, inchizand cercul intr-o perfectiune regasita intr-o ciclicitate fireasca a vietii si chiar a artei.

Designerul se inspira si el din realitate, dar spre deosebire de lumea teatrala, el isi permite mai multa libertate cusuta cu farmec si fantezie. El poate crea o lume feerica in spectacolul de moda, in care modelele devin nimfe sau iele in acest carusel al culorilor si tiparelor. Dar intregul concept se intoarce tot la spectator si poate deveni o noua sursa de inspiratie pentru un alt suflet de artist, iar astfel caruselul nu se opreste niciodata, hranindu-ne fara incetare dorinta de fantezie.

autoechipat.ro
Articolul precedent
Orasul Bacau se pregateste de primavara
Articolul următor
Pretul unui autoturism
pni.ro
Meniu