Modalitati de transport marfa

Transportul este reprezentat in mare parte de mutarea marfurilor, a oamenilor sau a diferitelor bunuri dintr-o locatie in alta. Modurile de transport marfa se impart in diferite grupe printre care mentionam cele mai inportante: transportul aerian, transportul feroviar, transportul rutier, acestea avand o mare importanta pentru intreaga omenire asigurand schimburile comerciale intre popoare. Campurile principale ale transportului sunt reprezentate prin infrastructura, vehicule si operatiuni.

Infrastructura poate fi reprezentata prin instalatii fixe: drumurile, caile ferate, caile navigabile, canale si conducte, terminale cum ar fi aeroporturi, gari, statii de autobuz, depozite, terminale transporturi, depozite de realimentare cu combustibil (inclusiv docuri de alimentare cu combustibil si statii de combustibil), si nu in ultimul rand si cu o importanta foarte mare porturile maritime. Terminalele sunt utilizate in special pentru schimb de marfuri sau pasageri, intretinerea utilajelor sau a vehiculelor pentru transport cat si alimentarea cu combustibil..

Vehiculele care circula pe anumite retele sau trasee bine stabilite si organizate include automobile, autobuze, camioane, trenuri, nave, vapoare, elicoptere si  avioane specializate pe aceasta grupa.

Operatiunile se fac in modul pentru care vehiculele sunt folosite, precum si procedurile stabilite în acest scop, inclusiv de finantare, legislatie si politici. In industria mijloacelor de transport in comun spre exemplu, dreptul de propietate asupra infrastructurii poate fi privat sau public.

Transportul marfurilor se concentreaza in ultimul timp pe containerizare, desi transportul in vrac este folosit in special pentru volum mare si produse de folosinta indelungata, aceasta fiind una dintre cele mai economice moduri.

Transportul joaca un rol foarte important in dezvoltarea, cresterea economica si globalizare insa cele mai multe tipuri de transport provoaca poluarea aerului si folosesc suprafete intinse de teren.

In Romania transportul a cunoscut o dezvoltare foarte rapida dealungul timpului, parcuri de logistica si depozite isi dau aportul si vin cu idei noi de fiecare data pentru fluidizarea si desfasurarea mai buna a operatiunilor legate de aceasta. Firme noi de transport marfa isi dau toata silinta pentru a tine pasul cu noile reglementari, majoritatea sunt prezentate online pe internet sub forma unui website cum ar fi www.transportmarfa.org sau prin anunturi sau bloguri online.

autoechipat.ro
Articolul precedent
Sfaturi pentru intarirea sistemului imunitar
Articolul următor
Usabilitatea siteului tine si de optimizare seo
pni.ro
Meniu