Mr. Nobody – cel mai bun film psihologic

Daca va plac filmele psihologice, atunci trebuie sa va uitati la Mr. Nobody. E o productie din 2009, care poate fi gasita pe orice site de filme online noi si care introducte privitorii intr-o lume a sansei si a consecintelor bazate pe alegerile anterioare pe care oricine le face.

Cine este Mr. Nobody? Este un batran aflat intr-un univers fantastic, care in ultimul an al vietii sale, 2092, trebuie sa incerce sa-si aminteasca cine este de fapt si care e povestea lui. Cu ajutorul unui doctor, dar si a unui jurnalist, Nemo Nobody incearca sa-si spuna povestea, care de fapt se desfasoara pe mai multe planuri. De fapt, firul naratiunii este intotdeauna altul, de unde si povestile contradictorii pe care Nemo le spune celor care il intervieveaza, actiunea desfasurandu-se in functie de alegerile pe care Nemo le-a facut sau pe care le-ar fi putut face in copilarie. De fapt, atat Nemo, cat si universul imaginat in film, nu sunt decat creatiile pustiului de 9 ani, care trebuie sa faca o alegere imposibila, anume cu ce parinte sa ramana atunci cand ai lui divorteaza. Filmul urmeaza fiecare alegere in parte si exploateaza din plin teoria haosului, pe care o si explica intr-un mod cu totul si cu totul fascinant.

Scenele finale, atunci cand Nemo ii releva jurnalistului ca ei nu sunt decat niste produsi ai imaginatiei a pustiului de 9 ani, sunt acelea in care micul copil alege…sa nu-i aleaga pe niciunul dintre parinti, ci sa fuga pe un drum necunoscut, care mai apoi, il va duce alaturi de marea dragoste a vietii sale. Practic, tot universul imaginat si teoria expansiunii lui se destrama, ba chiar se inverseaza in momentul in care micul copil isi da seama ca are in fata o alegere imposibila si ca singura sansa de a iesi cu bine este sa porneasca pe un drum propriu.

Mr. Nobody e un film psihologic destul de greu de digerat, ceva mai dificil si poate nu pe gusturile publicului larg, dar care transpune o idee superba. Drept urmare, merita sa va uitati din plin, mai ales ca il gasiti pe orice site de filme online noi, unde poate fi vizionat gratuit.

autoechipat.ro
Articolul precedent
Haine de iarna
Articolul următor
Prea ocupate pentru shopping? Cumparati lenjerie online!
pni.ro
Meniu