Municipiul Iasi este un oras plin de viata

Municipiul Iasi este un oras plin de viata aflat in nordul Moldovei. Este orasul ales de foarte multi studentii datorita universitatilor de prestigiu care opereaza in acest oras. Populatia orasului este de circa 320.000 de locuitori.  Este un oras cu o economie destul de mare cu multe firme care lucreaza aici. Acestea inchirieaza spatii pentru birouri si isi angajeaza o armata de lucratori, majoritatea fiind studentii care muncesc pentru banii sau fac practica pentru facultatea la care invata.

Acest oras a fost capitala Moldovei intre 1564 si 1859 iar mai tarziu capitala Romaniei de la 1916 la 1918. Capitala a fost mutata de catre Alexandru Lapusneanu in 1564 iar apoi s-au construit o scoala, o biserica si o tipografie. In anul 1513 orasul a fost invadat de catre tatari, in 1538 de otomani iar mai tarziu in 1686 este incendiat de rusi. Iasi a fost capitala Romaniei pentru 2 ani in timpul primului razboi mondial deoarece Bucurestiul era sub ocupatie inamica. In cel de-al doilea razboi mondial Iasi este scena unui ordin dat de catre Antonescu pentru uciderea cetatenilor romani de etnie evreiasca. Una dintre cele mai grave infrangeri ale orasului a fost in 1944 cand a pierdut lupta cu armata sovietica.

Orasul detine multe universitati de prestigiu ca Universitea Alexandru Ioan Cuza, Universitatea de medicina si farmacie Gr.T.Popa si multe altele. Aici s-a construit prima universitate din Romania , Universitatea Alexandru Ioan Cuza si prima universitate de medicina din Romania. Piata imobiliara este una in crestere, tot mai multe apartamente se construiesc si ies la vanzare la preturi foarte bune din punct de vedere al confortului si spatiului oferit. Tot cauza tot mai multor anunturi imobiliare care apar zilnic, pretul pietei scade din cauza concurentei foarte mari la vanzarea imobiliarelor.

autoechipat.ro
Articolul precedent
Importator si distribuitor de accesorii auto
Articolul următor
Cum sa mariti durata de viata a anvelopelor?
pni.ro
Meniu