Muzeul Trovantilor din judetul Valcea

Sunt o serie de lucuri frumoase in tara noastra si pe prea putine dintre ele am ajuns sa le cunoastem cu adevarat. Multe dintre acestea ne sunt inca necunoscute pentru ca nu sunt suficient de mult promovate, iar pentru cele mai multe dintre concedii, oamenii apeleaza la destinatii din ce in ce mai exotice in loc sa incerce sa redescopere tara in care traiesc si in care cel mai probabil s-au nascut si au crescut.

Muzeul Trovantilor din judetul Valcea este un obiectiv turistic de care stiu foarte putini, dar care in acelasi timp cei care l-au vizitat au ramas placut impresionati de ceea ce au vazut. Ce sunt de fapt trovantii? Acestea sunt microforme de relief, asemanatoare unor pietre, care au proprietatea uimitoare de a creste; trovantii sunt “pietre care cresc”. Rata de crestere pentru aceste forme de relief este destul de mare, insa de-a lungul timpului acestea au ajuns sa arate destul de neobisnuit. Dimensiunile variaza si ele destul de mult, de la cativa mm pana la 5 m.

Cei mai multi turisti s-au declarat incantati de acei trovanti care in cresterea lor s-au unit si au format o noua forma, de cele mai multe ori in forma de 8; Trovantii sferici sunt la randul lor destul de interesati ca aspect. Pentru cei care doresc sa vada muzeul Trovantilor, trebuie sa stie ca acestea sunt protejate intr-o arie geologica, fiind sigura arie protejata de acest tip, din Europa. De-a lungul rezervatiei, care se intinde pe o suprafata care depaseste cu putin un hectar, exista panouri informative care sa trezeasca si mai mult interesul pentru acest tip de forma de relief.

In comuna Costesti, locul in care se afla acest muzeu al Trovantilor, se afla la doar 16 km de localitatea Horezu. Acest lucru inseamna ca te poti caza intr-o pensiune in Horezu de aici si vei putea merge intr-o mica excursie si la muzeul trovantilor.

autoechipat.ro
Articolul precedent
Cand sa folosesti camasa alba office
Articolul următor
Cea mai buna varianta pentru gazduirea sediului social
pni.ro
Meniu