Nu trebuie sa fi un expert in programare pentru a face un site web

Orice site trebuie sa fie vazut ca un Curriculum Vitae al firmei sau persoanei care se afla in spatele crearii lui si al firmei care a inregistrat domeniul si care i-a gazduit dite-ul.  Este o carte de vizita in viziunea clientilor si a partenerilor,  imaginea business-ului se contureaza cand este accesata pagina web dorita, facilitatile de plata, vizitare, oferte pe site etc.. Un web site este modul cel mai valoros de a ne face cunoscuti in mediul online si de a genera incredere.

Fie ca e vorba de un site in care se afiseaza poze, continut sau filmuelete sau este unul complex cu posibilitati de cumparare, plata online sau subdomenii mai multe, baza construirii sale este un fisier HTML. HTML (Hyper Text Markup Language) este cel care transmite browser-ului cum sa afiseze pagina web creata si se construieste din semne uzuale de punctuatie si alfabet, in progarme simple de editare texte, cum ar fi NotePad. Sunt recomandate limbajele HTML si apoi CSS, care stau la baza crearii unui site web simplu sau unul mai complex.
Exista numeroase tutoriale despre bazele acestor limbaje si despre cum sa pote face un site web.

  • Pasul 1:  Cum sa utilizezi un editor WYSIWIG – O data ce ai prins bazele HTML si CSS, poti incepe sa utilizezi un editor ‘What You See Is What You Get’. Mai exista si “Dreamweaver sau Frontpage”, insa sunt mai scumpe. Asadar, WYIWYG este un program care ascunde codurile html, pentru ca pagina web sa poata fi vazuta exact asa cum arata. Cu aceste editor, poti incepe sa ‘compui’ pagina web ca si cum ai scrie un document word, iar editorul scrie codurile html ‘in background’.
  • Pasul 2: Constructia site-ului si planificare sunt esentiale pentru un business de succes – ‘Tehnica furatului’ functioneaza in aceste domeniu, si inca foarte eficient pentru orice incepator sau profesionist. Inspiratia poate veni de unde nu te astepti. De aceea e necesara vizionarea de tutoriale, alte site-uri, tehnici etc. pentru a-ti da seama ce este mai important pentru tine si clientii tai.
  • Pasul 3: Template-urile (sablon, macheta) de pe internet – Usureaza munca la un site, fiind niste sabloane predefinite pe care le poti modifica si imbunatati asa cum doresti, un cadru elegant pentru informatiile pe care le contine. Daca nu, poti crea de unul singur design-ul prin ideile tale.
  • Pasul 4: Avansat, poti invata applets-urile si javaScript-urile – Daca te consideri destul de familiarizat sau ai bazele html si css, poti adauga niste elemente noi. Sunt mici aplicatii care introduc in site un ‘Meniu’, ‘Mici animatii’, etc. JavaScript este un limbaj de realizat script-uri pentru a-l face mai interesant si profesional, cum ar fi adaugarea de butoane, ori alte ‘efecte speciale’.
  • Pasul 5: Publicarea si promovarea site-ului pe internet – Sunt pasii cei care incheie sesiunea de creare a unui site, insa pentru mentinere si cresterea lui e nevoie de mai mult. Asadar, un host de calitate este cel care publica site-ul pe internet, iar dupa scrierea adresei in browserul de net, pagina web creata de tine va fi vizibila de toti cei care navigheaza in mediul online.

Pentru a nu avea probleme ori intarziere la incarcare, e foarte important ca firma de gazduire sa fie proprietari pe serverle lor si sa ofere un uptime intre 99.5%-99.9%. Adica, o perioada de aproape 100%  din timpul de gazduire, unde marjele sa reprezinte timpul foarte scurt in care site-ul nu poate fi accesat de niciunde datorita unor reparatii de intretinere si imbunatatire a sistemului de securitate a site-ului.

autoechipat.ro
Articolul precedent
Publicitatea un factor important
Articolul următor
Ce este server cluster si cu ce imbunatateste industria web hosting
pni.ro
Meniu