Numar alarmant de spargeri de sedii comerciale

Datorita faptului ca in perioada sarbatorilor activitatea hotilor de locuinte si sedii comerciale se amplifica, este necesar a atrage un semnal de alarma administratorilor de spatii comerciale si administrative.

Datele IGP idica faptul ca in primele zece luni ale anului 2010 au fost inregistrate 23.094 cazuri, iar in 2011 au fost inregistrate nu mai putin de 23.568 (sursa: jurnalul.ro).

La mare risc se gasesc proprietarii de spatii comerciale stradale, cu iluminat slab sau inexistent, proprietarii de sedii administrative in cadrul carora accesul se poate face foarte usor prin escaladare.

Pentru a creste gradul de siguranta al spatiilor interioare, IGP recomanda achizitionarea sistemelor de inchidere/ asigurare corespunzatoare din punct de vedere al securitatii (sursa: jurnalul.ro).

Pentru spatiile comerciale, Expert Design Group recomanda sistemele de grilaje metalice, realizate din otel galvanizat. Pentru a spori siguranta oferita de aceste sisteme de grilaje,  se pot integra incuietori in sistemul de inchidere, oferindu-se astfel protectie maxima spatiului inchis.

Expert Design Group propune montarea sistemelor de grilaje metalice prin fixarea stalpilor de sustinere de zid cu ajutorul diblurilor si a suruburilor, prinse insa pe interior, pentru a se evita accesul la suruburi din exteriorul garajului.  Astfel, spargatorii de locuinte si sedii comerciale vor fi descurajati a incerca intrarea prin spatiile deschise.

In cazul in care accesul in interior este posibil prin escaladare, IGP recomanda montarea de grilaje metalice pentru ferestre din fier forjat, ale caror capete de prindere sa fie incastrate in zid, cu spatii de dimensiuni mici intre bare (sursa: jurnalul.ro).

Pe langa siguranta oferita, sistemele de grilaje ferestre sunt elegante, incadrandu-se in arhitectura locului si oferind un stil aparate spatiului exterior.

Fiti precauti cand vine vorba de siguranta bunurilor interioare. Cititi mai multe despre sistemele de grilaje metalice

autoechipat.ro
Articolul precedent
Reducerea consumului de energie din iluminatului artificial
Articolul următor
Produse naturiste Calivita
pni.ro
Meniu