O clipa de relaxare pe patine de gheata!

Mersul pe patine de gheata, similar celui pe role este un sport dedicat sezonului rece, extrem de placut si atractiv. E simplu de insusit, iar odata invatat nu se mai uita. Sunt trei categorii de patine de gheata: fitness – cele uzuale, folosite in mod curent pe gheata in fata blocului sau pe partie la munte, artistice – cu un design deosebit fiind utilizate pe patinoar in patinajul artistic si cele hockey – care prin constructia lor speciala cu ranforsari la calcai si bombeu sunt folosite de hocheisti in confruntari.

Patinajul aduce reale beneficii starii noastre de sanatate: tonifica musculatura picioarelor, coapselor si abdomenului, iar aerul rece tras adanc in piept intareste plamanii si regleaza circulatia sangvina. Pentru tinerele domnisoare patinajul este o ocazie de a-si modela frumos musculatura, de a arde kilogramele suplimentare si de a capata o silueta de invidiat. Ca orice sport de iarna, patinele implica si cateva riscuri, de aceea e bine sa fie purtat echipamentul de protectie: casti, cotiere si genunchere.

La cumpararea unor patine de gheata trebuie sa tineti cont de cateva aspecte: confort, modul de folosire, durata de utilizare si bineinteles pretul. Un sfat bun pe care vi-l dau este acela de a va feri de patine ieftine. Pretul unei perechi de patine de marca incepe pe undeva pe la 100 Ron. Chinezismele fara nume care le gasiti in piata sau chiar la unele supermarketuri la pret de chilipir in general nu tin, dar mai rau, pot fi si periculoase. Pentru confortul termic si tactil al utilizatorului, interiorul patinelor este imblanit sau din ciorap dublu. In cazul nedorit de umezire interioara, ciorapul dublu poate fi extras din gheata si uscat.

Oricum, pe gheata, patinele nu au voie sa se umezeasca. Umezirea interioara e posibil sa apara dupa ce utilizatorul a calcat intr-o baltoaca mare iar patinele nu sunt perfect etanse. In acest caz sportivul se opreste in mod obligatoriu si cauta sa-si schimbe sosetele. Un alt lucru care trebuie luat in seama este la fixarea piciorului in gheata. Gheata prin forma trebuie sa asigure fixarea corecta a gleznei pentru a preintampina riscul de accident. Gheata trebuie sa fie cat mai usoara, iar lama din otel inoxidabil pentru a preveni ruginirea. Lamele din otel carbon au duritate mare, sunt rezistente in timp si se comporta adecvat pe pista de rulare.

Mai multe despre patine de gheata gasiti pe pitisport.ro, magazin online dedicat planurilor si dorintelor tale.

autoechipat.ro
Articolul precedent
Diagnosticarea problemelor de hardware la laptopuri
Articolul următor
Early Booking Litoral 2013
pni.ro
Meniu