Obiective turistice in orasul Horezu – Manastirea Horezu

Daca nu ti-ai planificat inca unde sa ajungi in vacanta de anul acesta, ce-ar fi ca de data asta sa te gandesti la o destinatie din Romania. Aici poti gasi obiective turistice din cele mai diverse, incarcate de cultura si civilizatie din cele mai vechi timpuri, asteptand sa fie redescoperite si valorificate, dar mai important decat atat, pretuite de cei al caror suflet ar trebui sa fie la unison cu inima Romaniei.

Un important centru turistic din Romania se invarte in jurul judetului Valcea. In localitatea Horezu, din judetul Valcea se gaseste o manastire destul de valoroasa din punct de vedere istoric, arhitectural si religios.

Manastirea Horezu a fost construita sub porunca domnitorului Constantin Brancoveanu, de o mana de muncitori devotati domnitorului. Potrivit legendei acestia erau nevoiti sa munceasca pe timp de noapte, pentru a nu risca sa fie vazuti de armatele de turci. Altfel riscau ca acestia sa fie atacati, iar manastirea sa nu mai poata fi construita niciodata. De fapt, legenda spune ca de aici vine si numele manastirii. Pentru ca in padurile din imprejurimile Horezului exista o specie de pasari denumita huhurezi care se auzeau in fiecare noapte.

Manastirea Horezu poarta hramul Sfintilor Imparati Constantin si Elena. In interiorul manastirii se gasesc atat icoane cu cei doi cat si picturi laice reprezentand lupta Imparatului Constantin pentru salvarea crestinismului. La intrarea manastirii sta inca scris, din porunca domnitorului C-tin Brancoveanu “Nu voi intra in salasul casei mele, nu ma voi sui pe asternutul patului de odihna, nu voi da somn ochilor mei si pleoapelor mele dormitoare si repaos tamplelor mele, pana nu voi afla loc Domnului si salas Dumnezeului lui Iacob.”, dovada a faptului ca manastirea este una din ctitoriile la care domnitorul a tinut foarte mult.

Manastirea Horezul a fost vizitata chiar si de Printul Charles al Marii Britanii, iar in prezent exista posibilitatea ca manastirea sa fie vizitata de turisti, ba chiar sa se si cazeze intr-una din chiliile manastirii.

Astfel ca, in cazul in care ai in intentie sa faci o mica escapada intr-un oras din tara, o vacanta in care urmaresti nu doar sa te relaxezi ci si sa refaci o legatura spirituala, o destinatie potrivita este orasul Horezu, cel mai apropiat de manastire. Aici poti sa gasesti la preturi destul de avantajoase pensiuni cu numar divers de margarete. Cauta pe internet cazare Horezu, pensiune Horezu si cu siguranta vei gasi atat pentru tine cat si pentru familia ta.

autoechipat.ro
Articolul precedent
Nicole Kidman si Jimmy Choo
Articolul următor
Izolarea panourilor solare cu materiale izolante din cauciuc elastomeric Armaflex
pni.ro
Meniu