Oglinda retrovizoare digitala pe modele serie

Oglinda retrovizoare digitala va fi introdusa pe autoturismele Audi modele serie, constructorii nemti dorind si astfel sa creasca siguranta condusului. Acest tip de oglinda retrovizoare este de fapt un display color montat in locul oglinzi retrovizoare, care primeste semnalul de la o camera mica dintr-o carcasa aerodinamica plasata in partea de spate a autoturismului.

Acest tip de oglinda retrovizoare digitala va fi introdusa prima data pe modelul Audi e-tron incepand de la sfarsitul acestui an, scrie pe promotor.ro. Au ales acest tip de afisaj pentru Audi e-tron, pentru ca aceasta masina nu a fost gandita cu luneta in partea de spate si oglinda retrovizoare conventionala nu putea fi utilizata. In locul lui s-a intalat acest tip de oglinda retrovizoare digitala.

Tehnologia nu este noua, a fost deja folosita la cursa de raliuri de pe circuitul Le Mance, si a fost conceputa pentru a oferii o vedere cat mai clara in spate pentru a sporii gradul de siguranta la executarea diferitelor manevre din trafic chiar si in conditii meteorologice nefavorabile.

Tehnologia AMOLED de la display-ul oglinda retrovizoare este dezvoltat in parteneriat cu Samsung si poate afisa imagini de mare calitate. Avantajul mare este ca pe timp de noapte soferul este protejat de luminile prea puternice venite de la celelalte vehicule care vin din spate.

Se pare ca asta este doar inceputul, cei de la Audi au in proiect de a afisa si alte informatii utile pentru conducatorul auto pe acest display. Nu este prima data cand se incearca sa dea si alta utilitati oglinzilor retrovizoare, cum ar fi si implementarea unui sistem Android in oglinda. Desi oglinda retrovizoare tip display ofera o imagina foarte clara despre ce se intampla in spatele autovehicolului, intrebarea este daca aceasta tehnologizare excesiva, de a da si alta utilitate acestui obiect cum ar fi afisarea si de alte informatii, nu va atrage atentia soferilor de la drum.

Pana aceasta inovatie va iesi in piata si la autoturismele serie, pentru o vizibilitate cat mai buna in spate putem utiliza oglinzile retrovizoare traditionale din sticla.

autoechipat.ro
Articolul precedent
Reducerea consumului de combustibil
Articolul următor
Prin intermediul Gazduire.ro, oricine isi poate creea o prezenta online
pni.ro
Meniu