Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Romania are un relief propice pentru a practica sporturile de iarna si mai ales skiul, dar din pacate nu exista foarte multe locuri unde se poate skia in tara noastra. Cele mai cautate partii de ski sunt cele de pe valea prahovei:

  • statiunea Predealul care se afla la 1.100m, in Bucegi foarte aproape de Castelul Peles
  • statiunea Sinaia, cunoscuta si sub numele Perla Carpatilor, fiind cea mai veche statiune din zona
  • statiunea Poiana Brasov care este si cea mai cautate pentru ca aici se gasesc partii de ski pentru toate categoriile de varsta.

Pe langa aceste statiuni se mai poate schia in Romania si in: Piatra Neamt, Baile Tusnad, Straja, Busteni, Sovata, Stana de Vale, Paltinis, Sacele, Bran, Vatra Dornei, Azuga.

Daca vreti sa schiati la sfarsit de an puteti alege o oferta de revelion din lista de oferte revelion 2013 Valea Prahovei (cele mai cautate fiind oferte revelion 2013 Sinaia).

Autoritatile locale au inceput sa isi dea seama ca pentrua a atrage mai multi turisti pet imp de iarna trebuie sa imbunatateasca oferta de partii de ski.

Iata unele din cele mai noi proiecte finalizate:

Busteni

  • Partia Kalinderu 2: dificultate media, 1100 m lungime, 282 m panta verticala, cu zapada articiala.

Parang
Chiar daca lucrurile au inceput sa se miste in Parang, lucrarile merg inca greu. Singurele noutati sunt ca pratia B a fost inbunatatita cu 3 km terminanduse fix unde incepe sa urce telescaunul si exista tunuri pentru zapada artificiala.

  • Partia B: dificultate ridicata, 3200 m lungime , 621 m panta verticala, cu zapada artificiala.

Semenic / Valiug

  • Partia Casa Baraj: dificultate redusa, 800 m lungime, 110 m panta verticala, cu zapada artificiala, cu telescaun cu scaune pentru 2 persoane

Sinaia
“Partia Noua” este prima partie serioasa de ski de altitudine joasa din Sinaia. In timp ce majoritatea celolalte partii pornesc de la 2.000m, partia noua porneste de la o altitudine de sub 1.400m si va fi o foarte buna alternative cand vantul puternic va forta organizatorii sa inchida telescaunele sau teleskiurile pentru altituni inalte.

  • Partia “Partia Noua”: dificutate media, 2150 m lungime, 400 m panta verticala, zapada artificiala.

Sureanu
Sureanu a crecut ca atractie pentru skiori si datorita telescaunului cu 2 persoane care poate transpoirta pana la 1200 de persoane/ora catre varful Ausel (altitudine 2010m) Telescaunul deserveste partiile:

  • Partia Ausel 1: dificultate media, 1650 m lungime, 360m panta vertical
  • Partia Ausel 2: dificultate media, 1430 m lungime, 360m panta vertical

About The Author

Related Posts