Perdele si draperii pentru dormitor

De cele mai multe ori este destul de dificil sa alegi o perdele sau draperii potrivite pentru domitor. Este o camera dificila pentru ca ai de imbinat mai multe functii pe care trebuie sa le indeplineasca perdeaua sau draperia dar in asa fel incat sa arate bine si sa poti sa te simti confortabil in orice moment.

Un aspect important pe care il vei avea de stabilit este daca alegi perdelele inainte sau dupa ce alegi mobilierul din camera, culoarea peretilor, ce pui pe podea s.a.m.p. Daca este vorba de un dormitor nou, iti va fi mai usor sa iei o perdea care sa se imbine perfect cu restul camerei. Dar nu trebuie sa iti faci probleme daca nu ai de schimbat decat perdeaua. Poti gasi o multitudine de culori, nuante si modele. Sigur vei gasi ceva care sa se potriveasca perfect in dormitorul tau.

Inainte sa iei dimensiunile pentru perdelele sau draperiile din dormitor, va trebui sa te gandesti la dimensiunea pentru sistemele de prindere. Dimensiunea galeriei pe care vei pune perdeaua va trebui sa fie mai mare decat latimea ferestrei. Gandeste-te ca vei vrea ca perdeaua sau draperiile sa acopere complet fereastra si in acelasi timp sa o depaseasca cu cativa centimetri astfel incat sa nu permita intrarea luminii sau a privirilor curioase in incapere. Pentru un dormitor sunt foarte importante atat intimitatea cat si intunericul pe timpul noptii.

Pentru a asigura aceste doua lucruri, va trebui sa te gandesti la culorile pe care le alegi pentru perdele si draperii dar si la materialele din care sunt confectionate. Cu cat materialul este mai gros, cu atat mai intunecat va fi dormitorul. Culorile deschise si materialele transparente vor crea impresia de spatiu deschis, luminos in cazul in care dispui de un spatiu foarte mic si vrei sa il faci sa apara mai mare.

Daca fereastra dormitorului este foarte mare, o poti acoperi cu perdele si draperii in culori intense, poate chiar intunecate. Te poti folosi si de constrast atata vreme cat il folosesti corect.

autoechipat.ro
Articolul precedent
Modele Orientale
Articolul următor
Drepturile tale online
pni.ro
Meniu