Piata de brokeraj si asigurarile RCA

Acum este probabil un moment oportun pentru a analiza anul 2011 in ceea ce priveste asigurarile pentru ca fiind aproape la mijlocul lui 2012 ne-am creat o idee si asupra acestui an.

In ultimul timp s-a incercat reglementarea cat mai eficient acestui domeniu. In ultimul an au existat tensiuni in ceea ce priveste piata de brokeraj. S-a incercat stabilirea unui termen limita pentru depunerea primelor adunate de la intermediari si pe langa aceasta nivelul in scadere al volumului de prime subscrise a dus la oarecare probleme si tensiuni.

Piata de brokeraj a cunoscut si este in plina dezvoltare in momentul de fata. Pe langa faptul ca trebuie sa detina o relatie cat mai buna cu asiguratorul, aceste trebuie sa ofere clientului cele mai bune sfaturi in ceea ce priveste de exemplu cumpararea unei polite de asigurare de viata sau desfasurarea unui program de pensii private ori pentru incheierea unui RCA ieftin, asa cum si-l doreste oricine. Rolul dual al brokerului este in plina formare si dezvoltare si se bucura de un mare succes. Clientii au inceput sa fie mult mai deschisi decat in anii precedenti cand tindeau catre asiguratori direct.

Pe langa asta , a nu se trece cu vederea peste firmele ale caror rol este de a calcula suma pentru reparatiile care se regasesc pe piata din tara noastra. Serviciile acestora sunt foarte folosite atat in unitatile reparatoare cat si in societatile de asigurari. Acesta reprezinta un mod eficient de aflare a costului unei reparatii pentru o masina avariata si este indispensabil.

Fiecare isi are rolul sau mic dar care pune in miscare un intreg sistem dezvoltat la nivel mondial.

 

autoechipat.ro
Articolul precedent
Piata de anvelope auto dupa iarna trecuta
Articolul următor
Modele noi de costume de baie
pni.ro
Meniu