Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

La iesirea din fabrica masinile sunt dotate cu tot ce are nevoie un autoturism sa fucntioneze fara probleme. Exista insa unele piese si accesorii auto care nu intra in dotarea generala a unui autoturism dar pot fi montate si utilizate in scopul de a schimba aspectul sau a da un plus de confort.

Husele pentru scaune, covorasele pentru podea, oglinzile retrovizoare, proiectoarele suplimentare, odorizantele auto, televizoarele, sistemele stereo, capacele de roti, lamele pentru stergatoarele de parbriz, portbagajul suplimentar sunt doar cateva dintre piesele si accesoriile auto suplimentare pe care le putem adauga masinii noastre pentru a-i imbunatati aspectul.

Multe persoane utilizeaza un anumit deodorant pentru masina pentru ca ii place mirosul, sau schimba husa de pe scaun cu una de alta culoare mai placuta la vedere. Sistemele stereo sau mini televizioarele sunt accesorii auto de fite, nu au o utilitate practica necesara functioanrii autoturismului dar ii confera un confort sporit.

Cele mai multe accesorii au si utilitate practica pe langa stilul lor dar sunt si piese aferente autoturismului nostru care au doar un rol decorativ, acestea au doar sarcina de a conferi clasa masinii noastre. Pana la urma toate accesoriile auto au aparut ca urmare a dorintelor conducatorilor auto si a impulsului de a-si satisface aceste nevoi. Chiar si piesele cu rol decorativ sunt importante pentru ca slujesc implinirii dorintei omului de a-si bucura ochii si sufletul sau pur si simplu de a se putea lauda altora ca are un accesoriu iesit din comun sau chiar la moda.

Piesele si accesoriile auto pot fi de interior si de exterior dar oriunde ar fi amplasate, ele schimba aspectul masinii noastre, protejeaza diverse parti ale autoturismului dar ne si ajuta sa avem o vizibilitate mai buna in trafic, atat in conditii meteorologice bune cat si pe timp de ceata, ploaie sau chiar ninsoare din abundenta. Probabil proiectoarele aditionale de ceata pentru autoturisme sunt cele mai utile accesorii auto suplimentare, ele fiind utilizate in cazul in care intalnim conditii meteorologice care reduc vizibilitatea carosabilului.

Piesele si accesoriile auto de interior, cum ar fi: odorizantele auto, covorasele, husele de masina, televizoarele, oglinzile retrovizoare de interior, sistemul stereo, ne dau confort si siguranta in incaperea masinii iar cele de exterior, lampile si proiectoarele suplimentare, oglinzile retrovizoare laterale si multe altele se ocupa cu vizibilitatea noastra in trafic, pe parcursul calatoriei. Ambele tipuri de accesorii auto sunt implicate in prevenirea si combaterea accidentelor, ne ajuta sa avem grija atat de viata noastra cat si de a celorlalti participanti la trafic.

About The Author

Related Posts