Pregatirea autovehiculelor in functie de anotimp

Fiecare anotimp are frumusetea lui,  primavara aduce cu ea trezirea naturii cu mirosul proaspat al florilor, vara cu mult soare si vacante lungi si excursii, toamna isi imbraca hainele aurii si ne serveste cu roadele ei dupa care iarna isi asterne haina ei lunga de zapada ciupind bujori pe obrazul tuturor.

Trebuie insa sa fim constienti ca masina noastra traieste cu noi impreuna toate aceste schimbari de temperatura si conditiile meteorologice afecteaza diferit condusul si autoturismul personal. Este important ca pentru fiecare anotimp in parte sa facem pregatirile aferente pentru a fi pregatiti pentru orice situatie.

Indiferent de ce anotimp vorbim, daca dorim sa pornim la un drum mai lung primul pas intotdeauna este verificarea vehiculului dvs de catre un mecanic, presiunea aerului in cauciucuri, uleiul de motor si de frana, lichidul de la sistemul de racire si de la parbriz. Sa nu uitam nici sistemul de iluminare, faruri si proiectoare precum sistemul de semnalizare si avertizare, lampi semnalizare fara de care riscurile de accidentare cresc.

Pentru a nu avea surprize neplacute pe sosele este important sa avem in trusa de accesorii auto suplimentare becuri si leduri de schimb pentru toate tipurile de lampi si proiectoare. Astfel reducem sansele ca masina sa aiba defectiuni la drum si putem sa ne concentram la problemele specifice fiecarui anotimp.

autoechipat.ro
Articolul precedent
Cum sa decorezi gradina cu arbusti ornamentali
Articolul următor
Conducerea autovehiculelor primavara si vara
pni.ro
Meniu