Premergatoare – Bune sau rele?

Daca micutul dumneavoastra a ajuns la varsta la care se poate tine singur drept si nu mai are stare, atunci a venit timpul sa achizitionati premergatoare pentru copii. Poate pare un lucru simplu, insa daca vreti sa aveti un copil fericit, trebuie sa fiti atenti si la detalii.

Cu totii cunoastem « regula » conform careia culoarea roz este pentru fetite si culoarea albastru este pentru baietei. Dar poate copilul dumneavoastra vrea sa sparga aceste tipare si este mereu incantat de alta culoare. Poate credeti ca acest lucru nu influenteaza dezvoltarea mersului unui copil si in principal aveti dreptate, insa daca micutul este atras de culoarea premergatorului, ii va face si mai mare placere sa il foloseasca. Acelasi lucru se intampla si cu obiectele de pe premergator. Daca premergatorul are butoane colorate care fac sunete ce il bucura pe copil, acesta va prinde drag de premergator si va lua totul ca o joaca. Atentie insa sa nu fie nici prea incarcat cu obiecte care sa ii distraga atentia pentru ca principalul scop al premergatorului este sa obisnuiasca copilul cu miscarile implicate mersului.

Aveti grija, de asemenea, si ca inaltimea premergatorului sa fie adecvata. Daca premergatorul este mult prea inalt, este posibil ca micutul dumneavoastra sa invete sa mearga doar pe varfuri, marind astfel riscul unei entorse.

Totodata trebuie sa aveti in vedere faptul ca utilizarea de premergatoare copii trebuie facuta cu limita. In majoritatea cazurilor se recomanda sa lasati copilul in premergator cate 15-20 minute, de mai multe ori pe zi. Exista studii conform carora utilizarea de premergatoare copii mult prea devreme sau timp indelungat poate cauza probleme ale mersului sau ale coloanei vertebrale. Sa nu uitam nici ca premergatoarele ofera copiilor o mobilitate foarte mare, deci acestia se pot accidenta mai usor daca nu sunt supravegheati.

autoechipat.ro
Articolul precedent
Vacanta in Moldova
Articolul următor
Solutii cheie pentru educatia copiilor
pni.ro
Meniu