Pretul unui autoturism

Pentru cumpararea oricarui autoturism trebuie sa luam in considerare mai multe lucruri, sa parcurgem unele reguli fara de care ar putea ajunge un esec.

Primul aspect este bugetul individual, de banii de care dispunem sau de metoda prin care dorim sa platim autoturismul. Cel mai usor este daca avam suma de bani acasa la saltea sau intr-un cont de banca, stim cati bani avem si din cati bani trebuie sa iesim.

Problema se pune insa altfel daca nu avem acesti bani si trebuie sa-i luam imprumut. Exista aceasta posibilitate daca suntem angajati pentru ca bancile ofera credite de nevoi personale pana la o anumita suma, insa trebuie sa avem acoperire cu salariul ca sa putem plati creditul respectiv.

A doua problema este starea si varsta autovehicolului pe care dorim sa-l cumparam si care sa se incadreze in bugetul personal. Chiar daca reusim sa primim cea mai buna oferta pentru o masina mai buna dar mai scumpa, suma trebuie sa se incadreze in bugetul nostru daca nu vrem sa riscam.

Unul dintre avantajele cumpararii unui autoturism la mana a doua este pretul redus fata de masinile noi. Pretul unui autoturism in general incepe sa scada brusc dupa ce autoturismul a implinit doi ani. Motivele sunt pentru ca multe masini au garantia pe doi ani si faptul ca intre timp este posibil ca fabrica sa fi scos o noua generatie din marca respectiva care pare mai atractiva.

In general se spune ca pretul unei masini scade anual cu 10% din valoarea pe care a avut-o,  suma care la inceput este mai mare pentru ca si valoarea autoturismului este mai mare. Cu toate ca o masina de 2-3 ani inca functioneaza bine, mai ales daca soferul a avut grija de ea, multe firme prefera sa le schimbe pentru a nu avea batai de cap cu reparatiile care ar putea urma.

Firmele de leasing iau inapoi aceste masini pe care dupa reparatiile necesare le vand la un pret mai mic decat cele noi. Castigul este al tuturor, clientul care a renuntat la autoturism in favoarea unuia mai nou, firma de leasing care a vandut o masina noua dar si cea veche dupa reparatiile necesare efectuate.

Astfel putem gasi o masina la mana a doua la un pret mai scazut decat una noua dar care daca este vanduta de o agentie de vanzari auto aceea este posibil s-o vanda chiar cu garantie pe o anumita perioada de timp.

Trebuie insa sa fim foarte atenti cand cumparam o masina la mana a doua pentru ca nu stim istoria masinii. Trebuie verificat sa nu fie un autoturism care sa fi suferit un accident, chiar daca functioneaza bine iar piesele si accesoriile auto au fost schimbate, este posibil sa fi ramas urme pe autoturism din cauza socului la care a fost supus.

Chiar daca piesele si accesorii auto vizibile sunt schimbate, pot ramane deteriorari minore la unele piese si accesorii auto care in timp sa se deterioreze mai repede decat o piesa noua, astfel devenim buni de plata inainte de timp.

Indiferent daca cumparam o masina la mana a doua intr-o conditie foarte buna sau una mai rea trebuie sa fim pregatiti ca la un moment dat o sa fim nevoiti sa scoatem bani din buzunar pentru a schimba diverse piese si accesorii auto de pe masina noastra.

autoechipat.ro
Articolul precedent
Moda este un stil de viata
Articolul următor
Cum sa economisiti din costurile unui autoturism
pni.ro
Meniu