Prin intermediul Gazduire.ro, oricine isi poate creea o prezenta online

Dezvoltarea mediului online romanesc

Romania este o piata in plina ascensiune din punct de vedere al cresterii prezentei online, atat a indivizilor (cei care isi doresc un site personal sau un blog) cat si a companiilor mici, IMM-urilor sau a corporatiilor.

Desi in plina ascensiune, se remarca o nevoie de educare a consumatorilor in privinta prezentei online, a avantajelor acesteia precum si in privinta necesitatii unui serviciu profesional de gazduire web.

De ce prezenta online si de ce web hosting?

Ultimii ani au adus o serie de schimbari majore in privinta internetului, a comportamentului consumatorilor si a companiilor, una dintre cele mai semnificative schimbari fiind reprezentata de cresterea ratei de penetrare a social media: Facebook, Twitter, Google Plus si mai nou Pinterest. Acest lucru a determinat cresterea prezentei utilizatorilor pe internet, devenind un spatiu din ce in ce mai atragator pentru companii si avand avantajul costurilor mult reduse comparativ cu mijloacele offline de comunicare.

Nu doar social media contribuie la cresterea interesului pentru o prezenta online. Putem mentiona si nevoia unor adrese de email „corporate” pentru companiile care isi doresc sa afiseze o imagine profesionista (de exemplu: vanzari@firmamea.ro). De asemenea, penetrarea pietelor romanesti de catre companii straine, cu experienta si know how in administrarea prezentei online determina concurentii si nu numai sa aplice strategii similare pentru a-si maximiza expunerea si implicit profitul.

Desi deschiderea pentru mediul online este una foarte mare, intalnim un procent ridicat de consumatori care nu sunt familiarizati cu terminologia unui business online, motiv pentru care cateva companii de web hosting fac eforturi pentru a-i educa in acest sens si a le oferi informatii si sprijin pentru ideile acestora.

Din ce in ce mai multi antreprenori au identificat nevoia companiilor si a utilizatorilor obisnuiti de a avea prezenta online, acest lucru reflectandu-se in numarul mare de companii de web hosting si inregistrare domenii intalnit in Romania. Conform ROTLD, Institutul National De Cercetare-Dezvoltare In Informatica – Ici Bucuresti  pe piata romaneasca sunt 109 companii autorizate pentru a  inregistra domenii .ro.

Despre Gazduire.ro

Inca din anul 2004, Gazduire Web SRL este o companie ce ofera clientilor sai, atat persoane fizice, cat si juridice, servicii de gazduire web profesioniste avand in portofoliu unele dintre cele mai mari site-uri din Romania: Librabank.ro, Okazii.ro, Myjob.ro, Velpitar.ro, E-oferta.ro, Efin.ro, etc. Oferim servicii de hosting web competitive, inregistrare domenii, hosting VPS (servere virtuale private), colocare servere si reseller web.

Echipamentele beneficiaza de cele mai bune conditii de functionare, o echipa tehnica dedicata si un datacenter aflate chiar in Bucuresti, prevazut cu cele mai performante sisteme de monitorizare. Data center-ul beneficiaza de ups-uri, acces securizat, camere video.

Gazduire.ro reprezinta solutia optima pentru ideile de afaceri care au nevoie de suport online: magazine virtuale, bloguri, site-uri de prezentare, site-uri de stiri etc.

autoechipat.ro
Articolul precedent
Oglinda retrovizoare digitala pe modele serie
Articolul următor
Despre containere si rolul acestora
pni.ro
Meniu