Proiectoare ceata halogen

Toti cei care sunt soferii isi aduc aminte de evenimente neplacute cu care s-au intalnit in timpul conducerii unui autoturism. Indiferent daca ne aducem aminte de o ploaie torentiala cu gheata, o ninsoare sau o ceata densa care ne-a deranjat in drumul nostru, un astfel de eveniment este greu de uitat.

Aceste evenimente pot fi usor trecute daca suntem pregatiti din timp pentru ele. De exemplu daca suntem echipati cu proiectoare ceata cu lumina halogen, prin simpla pornire a acestor proiectoare ne pot oferii o vizibilitate mult mai buna si sa evitam disconfortul creat de vizibilitatea redusa.

Proiectoarele de ceata halogen au o lumina rece si foarte puternica de aceea pot foarte usor patrunde prin ceata luminand carosabilul in timpul mersului, totusi trebuie sa avem grija sa fie bine orientate pentru ca pot deranja ceilalti participantii de trafic din sensul opus. Tot din acest motiv exista si restrictie de utilizare pe proiectoare ceata cu lumina halogen, care pot fi utilizate doar in cazul in care conditile meteo impun folosirea acestora. Utilizarea proiectoarelor de ceata in conditii meteo favorabile care nu necesita utilizarea lor este sanctionata atat cu amenda cat si cu puncte.

Proiectoarele de ceata sunt numite si proiectoare aditionale si in general sunt montate in partea de fata in bara de protectie a autoturismului sau autocamionului. La autoturismele  sau autocamioanele noi aceste proiectoare ceata halogen sunt montate din constructie, dar daca aveti un autoturism care nu are puteti sa cumparati si sa montati regulamentar.

Ele pot avea diferite forme, de la proiectoare ceata rotunda pana la proiectoare ceata halogen dreptunghiular utilizat in general pentru autocamioane si tiruri, cat si proiectoare ceata pentru autoturisme, toate pot fi gasite in magazinele de accesorii auto.

Dupa montare este bine sa faceti o verificare suplimentara ca lumnia sa fie orientata corespunzator incat sa nu deranjeze ceilalti participanti la trafic.

 

autoechipat.ro
Articolul precedent
Cat de utile sunt chingile de ancorare
Articolul următor
Cistite recurente?
pni.ro
Meniu