Proiectorul de ceata si utilizarea lui

Condusul unui autoturism bine dotat este o placere, multi oameni povestesc ca se calmeaza cand sunt la volan. Nimic nu este mai frumos decat o calatorie dis de dimineata urcand pe serpentine in cautarea unei deschideri pentru a privi rasaritul de soare. Doar murmurul surd al motorului se aude in timp ce masina se urca rapid pe drum. Din cand in cand mai apare cate o alta masina in oglinda retrovizoare, dupa care dispare in curba si ramanem din nou singuri cu natura.

Sunt momente pe care multi le-am trait in calatoriile noastre, si dorim in continuare sa avem parte de ele, de aceea avem grija ca autoturismele personale sa fie dotate cu cele mai bune accesorii auto. O masina bine dotata este garantia ca drumul nostru va fi lin si fara incidente perturbatoare.

Care sunt insa incidentele care pot perturba aceste evenimente frumoase?

Este bine de stiut ca daca drumul este pe langa un rau, primavara si toamna in orele de dimineata devreme este posibil sa se lase ceata si astfel sa se reduca vizibilitatea pe carosabil si sa creasa posibilitatea de accidentare. Cand intalnim astfel de situatii este bine sa stergem geamurile, sa pornim proiectorul de ceata cu halogen si sa circulam cu lumina aprinsa.  Acest lucru va creste atat vizivilitatea in fata pentru sofer cat si vizibilitatea autoturismului pe carosabil.

Conducerea preventiva spune ca daca am pornit proiectorul de ceata la autoturism si nu observam o schimbare majora, atunci este posibil ca proiectorul de ceata sa fie stricat sau trebuie curatat. Datorita faptului ca proiectorul de ceata este montat in bara de fata a autoturismului, in timpul mersului foarte usor se poate murdarii, in cazul acesta sa cautam un loc special amenajat pentru parcare, sa ne oprim si sa stergem cu o carpa curata.

Daca nu exista in zona rspectiva loc special amenajat pentru parcare putem sa ne oprim si langa drum, tragand autoturismul cat mai afara de pe carosabil, si sa lasam semnalizarea de avarie in functionare pe perioada opririi pentru a semnaliza prezenta pe carosabil. Trebuie sa fim insa atenti la semnalizarea de pe carosabil ca oprirea sa fie permisa, altfel trebuie sa mergem mai departe pana gasim un loc unde se permite oprirea.

In cazul in care observam ca un proiector de ceata s-a defectat pe drum, este util in cazul in care avem un loc sigur de parcare sa schimbam proiectorul de ceata defect cu cel de rezerva din trusa de accesorii auto pentru urgente.

autoechipat.ro
Articolul precedent
Vacanta la Cluj-Napoca
Articolul următor
Chingi de ridicare marfa
pni.ro
Meniu