Promovarea unui site

Desi este un subiect destul de discutat pe forumurile de specialitate, se pare ca nu toti clientii realizeaza necesitatea promovarii eficiente a unui site web. Multi se ghideaza dupa principiul “build it and it will come”, adica daca au un site online vor avea si vizatatori.

Acest principiu nu se aplica in online, nimeni nu va sti de site-ul tau daca nu faci cateva lucruri minore pentru ai creste popularitatea.

1. Inscrierea in motoarele de cautare

In intreaga lume se realizeaza zilnic mii de site-uri iar motoarele de cautare sunt doar cateva : Google, Yahoo, Bing si alte cateva mai inseamnate. Aceste motoare de cautare indezeaza site-urile cu ajutorul unor crawlere care acceseaza site-ul si cu ajutorul unui sitemap (harta cu link-uri ale site-ul dvs) il indexeaza pentru a aparea la cautari.

Dar dupa cum spuneam , fiind mii de site-uri zilnic acest proces poate dura foarte mult. Tocmai de aceea este recomandat sa trimitem noi sitemap-ul catre ei. Pentru Google, cu ajutorul unui cont de Gmail, ne logam in Google Webmaster Tools si trimitem sitemap-ul creat.

2. SEO

O promovare eficienta inseamna si optimziare SEO. Este recomandat sa apelati la o firma seo, pentru rezultate pe termen lung. Dar exista suficiente articole pe internet despre acest subiect si puteti incerca si singuri. Un inceput bun ar fi forumul seopedia.

3. Retele sociale

Toata lumea s-a mutat pe retelele sociale, deci o promovare a site-ului in acest locuri este nu doar indicata ci obligatorie. Puteti opta pentru reclama platita sau crearea unui simplu cont si adaugare de cat mai multi prieteni.

4. Google Adwords

Cea mai eficienta metoda de promovare inventata vreodata este programul Google Adwords. Acesta va permite afisarea reclamelor dvs in motorul de cautare dupa cuvintele cheie alese. Partea cea mai interesanta este ca se plateste doar cand un vizitatori da click pe reclama.

5. Newsletter

Pentru a putea afla ultimele noutati atunci cand ele apar, oferiti posibilitatea vizitatorilor dvs sa se aboneze la newsletter. Este o metoda de promovare eficienta si la indemana. Doar ce cu adevarat interesati se vor abona si exista posibilitatea sa devina clienti al produselor si serviciilor dvs.

Cam acestea ar fi cele mai importante metode de promovare disponibile pentru site-ul dvs. Puteti oricand sa apelati la o firma pentru a avea grija de aceste aspecte contra cost sau puteti dvs, in masura timpului, sa va ocupati de ele. Mult succes.

autoechipat.ro
Articolul precedent
Fatade ventilate
Articolul următor
Ce dobanda ar trebui sa alegi pentru un credit: fixa sau variabila?
pni.ro
Meniu