Protejarea cu copertine a cladirii si confortului interior

Soarele este cel care furnizeaza energia necesara vietii pe pamant, dar in conditiile de mediu foarte poluat de astazi si a dezvoltarii foarte rapide a spatiului construit, exista situatii in care soarele devine daunator si este necesara instalarea unor accesorizari de control a radiatiei calorice solare primite care sa mentina confortul locuirii.

Astfel de sisteme pot include copertine retractabile din material textil care umbresc fatadele acolo unde este nevoie si pastreaza un ambient placut in incaperi.
Nu este o noutate pentru nimeni ca o copertina este fixata cu o latura pe fatada si se extinde in exterior pe orizontala pentru a creea o suprafata care produce umbrirea fata de razele solare. Pe langa aceasta montarea unor copertine retractabile moderne pune la dispozitia oricui o serie de avantaje care le transforma in obiecte foarte versatile.
Alcatuirea lor este gandita ca un mecanism retractabil alcatuit dintr-un sistem de role si din patru bare rigide articulate care mentin planeitatea materialului textil. Acestea se strang intr-o caseta amplasata deasupra ferestrelor sau usilor balconului, deasupra iesirii pe terasa sau oriunde este necesara prezenta unei copertine retractabile.

Acest sistem de functionare permite reglarea materialului textil la diferite unghiuri si extinderea lui treptata in exterior.
Reglarea unghiului este foarte utila in cazul unei orientari sud-est sau sud-vest pentru ca avem nevoie de protectie atat fata de razele solare de la sud, care este sus si impotriva caruia extindem copertina pe orizontala, cat si fata de radiatia solara dinspre est sau vest, care bate de jos si ale carui raze pot fi respinse prin inclinarea la unghi mic fata de verticala a suprafetei copertinei.

autoechipat.ro
Articolul precedent
Trendurile toamnei
Articolul următor
Masuri de protectie cu grilaje metalice impotriva efractiei
pni.ro
Meniu