Realizarea unui plan de afaceri!

In lumea asta online tot vezi site-uri si tot vezi ca zic unii ca fac bani acasa. Pentru a munci de acasa si a face bani de acasa ai nevoie ori de:

  1. Un job la care sa fii platit (luna,zi sau saptamana)
  2. Sa iti intemeiezi tu singur o afacere

A doua varianta este cea mai folosita in momentul de fata de multi oameni priceputi. Multi tineri incep sa isi porneasca afaceri de zeci de mii chiar sute de mii de euro in online. Dar inainte de a incepe ei isi fac un plan de afaceri pentru a domina piata deja existenta cu produsele sau cu serviciile ce le ofera acestia.

Ca de exemplu:

  • Content writerii existenti au un pret,cei noi vin cu oferte sa zicem la un pachet de articole
  • Produsele de pe un site, pe un site gasim mai scump pe unul mai ieftin, cei noi vin cu preturi sub pretul pietei

Mereu cei mai noi vin cu ceva in plus fata de restul pentru a atrage clienti. La incepu lasa pretul mic si pe parcurs pretul creste putin cate putin. Eu unul am vazut asta pe diferite magazine online cum pretul unui produs de pe un magazin nou lansat s-a scumpit dupa o luna consistent. Planurile de afaceri trebuie sa fie bine intocmite astfel incat acestea sa domine piata si sa aduca cat mai multi clienti pentru magazinul lor sa zicem. Dar nu numai la magazinele online se intocmesc planuri de afaceri, ci si la o spalatorie auto sa zicem sau chiar la un restaurant. Un restaurant in lumea online este foarte cautat mai ales daca are si preturi bune. Cele mai cautate sunt acele dupa raportul calitate/pret, cu cat mancarea sa zicem este mai ieftina si de calitate cu atat aceasta va aduce restaurantului cat mai multi clienti.

La spalatoriile auto este foarte usor sa intocmesti un plan de afaceri. Te duci studiezi pretul pietei si dupa vii cu reduceri foarte bune care sa atraga cat mai multi clienti. Spalatoriile auto ca si restaurantele sunt cautate in lumea mare a internetului. Planul de afaceri daca nu este bine intocmit si pretul sare peste cel care il au celelalte spalatorii degeaba ai deschis acea spalatorie pentru ca nu vei avea clienti. Eu unul pentru o spalatorie auto as reduce din pret cat mai mult pentru a avea clienti odata cu strangerea de clienti fideli poti ridica cate putin pretul, nu ridici niciodata pretul direct pentru ca iti poti pierde clientii.

Cum ziceam planul de afaceri este un punct foarte important in dezvoltarea unei afaceri de succes, mai ales in online. Asa ca daca vreti sa va deschideti o afacere buna studiati piata si facetiva un plan de afaceri cat mai bun pentru a atrage clienti cat mai multi. Clientii pot fi nemultumiti si din cauza unei mici greseli, in lumea online o mica greseala daca ai facut s-a dus totul de rapa, asta am simtito pe pielea mea. Nu uitati facetiva un plan de afaceri cat mai detaliat pentru o afacere cat mai de succes.

autoechipat.ro
Articolul precedent
Jocuri noi pentru aceasta vara
Articolul următor
Accesorii auto de rezerva pentru off road drive
pni.ro
Meniu