Rolul hiroizolatiilor pentru o casa

Protectia la partea constructiei care se afla in contact direct cu solul realizata cu scopul de a impiedica infiltrarea apei freatice in fundatie si in zidurile constructiilor este hidroizolatia.

Procesul de hidroizolare reprezinta una dintre cele mai improtante etape pentru constructia unei case.

Indiferent  ca este vorba de acoperisuri, terasa circulabile sau necirculabile, vegetalizate sau multifunctionale, asigurarea integritatii sistemelor de termo si hidroizolatii este fundamentala pentru protejarea atat a structurii constructiilor cat si a bunurilor adapostite de acestea.

Locurile unde se pot folosi hidroizolatiile sunt: acoperisurile cladirilor formate dintr-un planseu de beton, constructii subterane de orice fel : statii de metrou, spatii pentu centrale hidroelectrice, galerii, tunele, etc., precum si partile subterane ale cladirilor ca: fundatii sau subsoluri. Ultimele amintite sunt supuse actiunii apei freatice si a celei pluviale. Se mai poate proteja cu hidorizolatii exfiltratiile, pierderilor de lichid in interior spre mediul exterior, cum sunt constructiile subterane sau doar partial inglobate ca: rezervoare de lichide, statii de pompare, bazine, etc.

Rolul acestor hidroizolatii este acela de a proteja impotriva actiunii apelor de orice fel, dar si in cazul infiltraii acestora din interior spre exterior si invers.

Apa este un factor climatic agresiv, ce poate crea efecte negative majore asupra diverselor constructii atunci cand intra in contact cu ea.

Aceasta poate cauza o serie de neplaceri cum ar fi:

  • Reducerea sau chiar pierderea caracteristicilor mecanice ale armaturilor si a pieselor metalice inglobate in beton
  • Degradarea constructiilor  dotorata ciclurilor de inghet/dezghet
  • Schimbarea proprietatilor fizico-mecanice ale materialelor
  • Micsorarea capacitatii de izolare termica
  • Igrasie si mucegai

Pentru a  preintampina aceste probleme, elementele de constructie se pretejeaza prin izolatii hidrofuge, de etansare, cu grosime redusa, care se executa pe suprafata peretilor de subsol, fundatiilor, plaseelor etc.

Primul lucru, si poate cel mai important, pe care trebuie sa il stim despre hidroizolatii este ca, procesul de hidroizolare , trebuie sa fie prevazut foarte clar si concis in proiectul fiecarei case ce urmeaza a fi construita.

autoechipat.ro
Articolul precedent
Cum alegem o firma de vidanjare
Articolul următor
Hemofilia, o boala cruda
pni.ro
Meniu