Rolul vitaminelor in organism

Vitaminele reprezinta surse indispensabile pentru functionarea optima a organismului. Vitaminele sunt necesare in cantitati mici, ele neconstituind surse de energie, avand doar rolul de a favoriza procesele nutritive din organism. Vitaminele ajuta procesele de asimilare, sporesc rezistenta organismului la imbolnaviri si favorizeaza inmultirea celulelor.

  • Vitamina A – este importanta pentru mentinerea acuitatii vizuale pe timp de noapte. Printre efectele negative in cazul deficientei de vitamina A se numara o vedere slaba in mediul nocturn, probleme ale pielii si o dantura defectuoasa. In schimb, atunci cand apare in alimente, vitamina A apara celulele impotriva radicalilor liberi, previne aparitia anemiei, ajuta la prevenirea caderii parului, mentine integritatea unghiilor, etc… Un produs ce contine toate vitaminele prezente in acest articol este Aloe Berry Nectar, oferit de catre Forever Living Products. Produsul mentionat are la baza gelul de aloe vera, impreuna cu un adaos suplimentar de vitamina C si E provenite din sucul de afine si merisor adaugat gelului de aloe vera.
  • Vitamina B – exista un grup de vitamine, reunite sub denumirea de vitamina B, care au in comun faptul ca sunt solubile in apa. Lipsa complexului de vitamina B poate conduce la probleme de nutritie, afectiuni ale ficatului, afectiuni ale stomacului, afectiuni nervoase, lupus, etc… Adusa in cantitati normale vitamina B ajuta la echilibrarea tubului digestiv, mentinerea unei culori normale a pielii, etc…
  • Vitamina C – denumita si acid ascorbic, se utilizeaza cel mai adesea in prevenirea aparitiei racelilor si gripelor. Lipsita din alimentatie, vitamina C provoaca pierderea dintilor, diverse hemoragii, aparitia celulitei, scorbut, reumatism, oboseala musculara. In cantitati normale ajuta la fortificarea gingiilor, favorizeaza activitatea glandelor suprarenale, ajuta procesul de cicatrizare, etc…
  • Vitamina E – numita si tocoferol, ajuta la stabilizarea membranei celulare alaturi de vitamina C, previne si combate infectiile de orice natura. Este si un antioxidant eficient, protejand celulele de actiunea nociva a radicalilor liberi. Lipsa din alimentatie a vitaminei E, poate provoca pana si impotenta si sterilitate, deficienta glandelor sexuale, eczeme, eruptii cutanate, etc. Pentru ca este un antioxidant natural foarte puternic, Forever Living Products a folosit aceasta vitamina pentru a stabiliza gelul de aloe vera prezent in produsul sau vedeta, anume, Aloe Vera Gel.

Asadar, in permanenta trebuie sa avem in vedere o preocupare pentru aducerea unui aport semnificativ de vitamine necesare organismului, pentru a evita aparitia unor probleme de sanatate pe viitor.

autoechipat.ro
Articolul precedent
Sfaturi pentru a obtine super fotografii
Articolul următor
Optimizare pentru motoarele de cautare
pni.ro
Meniu